Meb Personeli

Türkçe Öğretim Kurslarına Öğretmen Alımı Yapılacak

Geçtiğimiz günlerde pek çok ilin İl Milli Eğitim Müdürlükleri sayfasında yabancı öğrencilere yönelik olarak Türkçe Eğitim Kursu düzenleneceği ve bu kurslar kapsamında Sınıf, Türkçe ve Türk Dili branşlarında öğretmen alınacağı ilanı yayımlanmıştı. Bu proje kapmsamında Türkiye’de eğitim görmekte olan Suriyeli öğrencilerin Türkçe dersi eğitimi ihtiyaçlarının giderilmesi planlanıyor.

Yayımlanan ilanlarda, bu amaçla Türkçe Sınıf ve Türk Dili ve Edebiyatı branşlarında KPSS sınavına giren fakat ataması yapılmayan öğretmen adaylarının 15 gün süreli bir eğitim programına alınacağı belirtildi. Yapılacak olan eğitim sonucunda da bu öğretmenlerin “geçici eğitim merkezleri”nde görevlendirileceği açıklaması yapıldı.


Fakat Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, bu ilanların il müdürlüklerinin internet sitelerinde ilan edilmesinden 3 gün sonra ilginç bir açıklamada bulundu. Açıklamada, “Genel Müdürlüğümüzün, ülkemizde bulunan Suriyelilere Türkçe öğretilmesi için öğretmen görevlendirilmesine yönelik resmi bir çalışması veya öğretmen alımı bulunmamaktadır” denildi.

Süreç

20 Haziran tarihinde ise milli eğitim müdürlükleri, Suriyelilere eğitim verecek öğretmenler için ön başvuruların alınmaya başlandığını açıkladı. Hazırlanan yönergeye göre, Suriyelilere öğretmenlik için yalnızca sınıf öğretmenliği, Türkçe ve formasyon almış Türk Dili ve Edebiyatı bölümleri mezunu öğretmen adayları başvurdu.

2015 KPSS sonuç belgesine sahip olan öğretmen adaylarının kayıtlarının alındığı kurs için başvuranlardan bir kısmının 45 günlük ilkokul hazırlık kurslarında; bir kısmının ortaokul ve lise hazırlık kurslarında görevlendirileceği açıklaması yapıldı. İlan edilen yönergeye göre alımı yapılacak olan öğretmen sayısının 3 katı kadar başvuran aday öğretmen, 2015 KPSS puan üstünlüğüne göre mülakata çağırılacak. Görevlendirmede, KPSS puanının % 50’si ile Mülakat Komisyonu tarafından verilen puanın % 50’si nihai listedeki sıralamayı belirleyecek


1 Ağustos’tan itibaren Türkçe eğitimine alınacak ve bu eğitim tamamlandıktan sonra “yeterlilik belgesi” alacak Suriyeli öğrenciler, normal eğitime sistemine aktarılacak. Orta öğretimdeki öğrencilerin ise söz konusu Türkçe eğitimini bir yıl boyunca almaları ve Türkçeye tamamen hakim olduktan sonra Türk öğrencilerle birlikte okumaya devam etmeleri planlanıyor.

Son dakika haberleri, gündem haberleri, kamu haberleri, memur haberleri ve daha fazlasından haberdar olmak için kamupersoneli.net adresini takipte kalın.

Kamupersoneli.net  | Ankara

Bir Yorum

  1. Başvurular nerden nasıl yapılıyor acaba? Bilen biri yardımcı olsa..

  2. başvuru yu bizzat aldılar ya bi de diyolar ki öyle bi alım bulunmamakta doğru düzgün bi iş yapsalar ya telefonla aradım asılsız haber madem asılsız niye başvuru alınıyo