Genel

Bakan Ünal; Memura Avantajlı Tatil İmkanı Vereceğiz

Yayımlanan açıklama Kültür ve Turizm Bakanlığının resmi internet sitesinden yayımlandı. Yayımlanan açıklamada devlet memurlarına avantajlı tatil imkanı verilebilmesi hakkında çalışmaların devam ettiği belirtildi. Yayımlanan açıklama şöyle;

Felaket Tellallığı Yapılmasına İzin Vermedik, Vermiyoruz

“Ticaret, girişimcilik turizmle birleştiğinde mutlaka dikkat etmemiz gereken şey; kendimize, ülkemize güvenmemiz ve geleceğimize umutla bakmamız. Birileri tarafından ısrarla hem yurt içinde hem yurt dışında karamsar bir hava oluşturmak her zaman olduğu gibi bir alışkanlık haline getiriliyor.

Biz felaket tellallığı yapılmasına izin vermedik, vermiyoruz. Sizlerin de buna izin vermediğini biliyorum. Özellikle birilerini ısrarla medyada, içeriden ‘Efendim bin 300 tane otel satılığa çıkarıldı, otelciler batıyor.’ Dün Lara bölgesinde otelcilerle birlikteydik. Bu tür kasıtlı, bilinçli propagandalara içeride asla izin vermiyoruz, dışarıda da maalesef bilinçli bir şekilde yürütülen kara propaganda var. Buna dönük de çok ciddi bir çalışma ve çaba içerisindeyiz. Evet bir türbülans yaşıyor olabiliriz ama her zaman bu tür sorunları bir fırsat, bir yenilenme, bir yeniden yapılanma fırsatı olarak gördük, görmeye devam edeceğiz. Ben inanıyorum, bizim bugün yaptığımız çalışmalar, özellikle uzun vadede sektörün yeniden yapılanması, ürün, pazar çeşitliliği, tanıtım faaliyetleri ve sektörün kendi içinde yeniden mevcut durumunu gözden geçirmesi, yeniden yapılanma sürecini hissetmesi, önümüzdeki üç yıldan sonra bizi iki kat büyütecektir.”

Ülkemize Bu Alanda Çok Güzel Bir Gelecek Bekliyor
“Ukrayna’dan gelen turist sayısında yüzde 15’lik, İran’dan gelen turist sayısında yüzde 17’lik bir artış oldu. Mayıs ayı içerisinde de Türkiye-İran turizm işbirliği teknik komite toplantısını Antalya’da yapacağız. İran Kültür ve Turizm Bakanı bütün ekibini alıp Antalya’ya gelecek ve karşılıklı sektörü konuşacağız. Türkiye olarak kendimize ilişkin bir endişemiz yok. Birilerinin insanları karamsarlığa sevk etmesine asla izin vermeyeceğiz. Bizim yolumuz, önümüz açık ve ülkemizi bu alanda çok güzel bir gelecek bekliyor.”

Memurlara Avantajlı Tatil İmkanı
Bir gazetecinin, memurlara yönelik avantajlı tatil imkânına yönelik çalışmaları sorması üzerine Bakan Ünal, “Sektör temsilcileriyle bu konuda ortak bir çalışma yürütüyoruz ama bunu şu anda erken rezervasyonun sonunda paylaşmayı düşünüyoruz. Fakat şu anda böyle bir çalışma bakanlıklar nezdinde, sektörle birlikte devam ediyor.” dedi.