Genel

Denetimde Saldırıya Uğrayan Memur Hayatını Kaybetti

  İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğündeki görevi çerçevesinde denetim yaparken uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitiren 32 yaşındaki Mehmet Özdinar’ın cenazesi defnedildi.


Özdinar için Kartal Merkez Camisi’nde öğle namazının ardından düzenlenen cenaze törenine, Özdinar’ın ailesi ve yakınları ile İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Önal, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Altuğ Atalay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İstanbul İl Müdürü Hamit Aygül, mesai arkadaşları ile vatandaşlar katıldı.

Baba Osman Nuri Özdinar, cenaze namazı öncesinde taziyeleri kabul ederken, “Bundan sonra kimsenin canı yanmasın. Bütün herkesin ocakları tütsün ve bu acıları yaşamasın. Evlat acısı kadar büyük bir acı yok. Çok acı bir şey. Bilmiyorum ben balıkçı olduğum halde, özünden geldiği halde benim evladımı bu hale getirdiler.” dedi.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Altuğ Atalay ise üzgün olduklarını ifade ederek, “Görevi başında bizim için görev şehidi olan bir kardeşimiz. Bundan sonra bu tür üzücü olayların başka kişilerin başına gelmemesi için gerekli girişimleri yapıyoruz. Bunun için de çalışıyoruz.” diye konuştu.

Sualtı Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nesimi Ozan Veryeri de, “Kanaatimiz odur ki Mehmet Özdinar, sürdürülebilir balıkçılık mücadelesinin şehididir. Bunun son olmasını temenni ediyoruz. Ailesi, sevenleri ve mesai arkadaşlarına sabır diliyorum.” şeklinde konuştu.  

Özdinar’ın cenazesi öğle vakti Kartal Merkez Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Sancaktepe Ortadağ Mezarlığında defnedildi.

Özdinar, kurumu adına Rumeli Feneri’ndeki bir balıkçı barınağında denetim yaparken saldırıya uğramış ve beyin kanaması geçirmişti.

Hastanede bir süredir tedavi gören Özdinar, burada yaşamını yitirmişti.

KAMUPERSONELİ.NET – AA