Genel

Memur Maaşı Ne Kadar Düşecek

Milyonlarca memur 2016 Mayıs ayından itibaren bir üst gelir vergisi dilimine gireceği için maaşlarında azalma meydana gelecek. 2016 itibariyle 3 bin TL ücret alan bir devlet memuru önümüzdeki ay içerisinde %15’lik gelir vergisi diliminden bir üst gelir vergisi dilimine %20’lik dilime geçmiş olacak.Söz konusu vergi diliminden dolayı 9/1’indeki bir memur 2016 Mayıs’ta 60 TL, Aynı derece ve kademedeki bir öğretmen 57 Türk Lirası, 8/1’indeki bir emniyet mensubu ( Polis memuru) 58 TL daha az maaş alacak.

Sendikalar Tepkili


Bir çok sendika söz konusu gelir vergisi diliminden dolayı memurun cebine temmuz zammının girmeden geri çıkacağını dile getiriyor ve hükümet yetkililerinden bu konuda bir çözüm bekliyor. Görüldüğü üzere memur vatandaş temmuz ayında maaş zammı almadan devlete gelir vergisi olarak bahsi geçen parayı geri verecek. Bir bakıma para cebe girmeden geri çıkmış olacak.Hükümet cephesinden henüz bu konuda çalışma yapılmadığı haberleri geliyor.

Maliye Bakanı : ” Hiç bir kesim için çalışma yok”

Bir kaç gün önce mesai yapan asgari ücretli vatandaşında yakın zaman içerisinde vergi dilimine gireceği sorusu Maliye Bakanı Naci Ağbal’a yöneltilmiş ve çalışma olup olmadığı sorulmuştu. Maliye Bakanı, vergi dilimi konusunda kişiye ya da belirli bir kesime yönelik çalışma yapılmayacağını ve bu tür bir çalışmanın hükümet ve bakanlık gündeminde olmadığını dile getirmişti.

Maaşlar Ne Kadar Azalıyor?


9/1’indeki Memurun Maaşında 60 TL , 1/4’ündeki memurun maaşından 70 TL, 1/4’ündeki bir hemşirenin maaşından 73 TL, 1/4’ündeki mühendis’in maaşından 75 TL, 1/4’ündeki öğretmenin maaşından 73 TL, 9/1’indeki bir öğretmenden 57 TL , 8/1’indeki bir polis memurunun maaşından 58 TL kesilmiş olacak.

Kamu haberleri, gündem haberleri ve çok daha fazlası kamupersoneli.net adresinde. Kamu ve memur haberlerinden her yerde haberdar olabilmek ve duyuru , son dakika gelişmelerini anında edinebilmek için kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara