Genel

Memurlara izin müjdesi geldi ! Ücretli izinleri kimler kullanabilecek

4/C kapsamında çalışan memurlar talep ettikleri zaman çalışmadıkları aylara denk gelen ücretli izinlerin tamamını kullanma hakkına sahip olacak.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, 4/C’li olarak çalışan personellerin istedikleri zaman, çalışmadıkları aylara denk gelen ücretli izinlerin hespini kullanabileceklerini müjdeledi. Hacı Bayram Tonbul tarafından yapılan yazılı açıklamada bazı kurumlarda 4/C statüsünde istihdam edilen personelin yıllık izinlerinin her ay için azami iki gün kullandırıldığını ve toplu olarak kullanılmasına izin verilmediğini tespit ettiklerini belirtti.

Yıllık izinlerin toplu olarak kullanılması için Devlet Personel Başkanlığına (DPB) yazı gönderdiklerini aktaran Tonbul, Başkanlığın, “geçici personelin bir yıl içerisinde 24 gün ücretli izin kullanmasının mümkün olduğunu ve talebi halinde çalışmadığı aylara karşılık gelen ücretli izinlerini kullanabileceği” görüşünü kendilerine ilettiklerini bildirdi.

“ÜCRETLİ İZİNLERİN TAMAMINI KULLANABİLİR”

Tombul, şu değerlendirmede bulundu:

“Yazımızda, kurumlarda uygulama birliği sağlanması açısından 4/C’li personelin tam zamanlı çalıştığı da göz önünde bulundurularak, izinlerin toplu olarak kullandırılması için kurumlarla gerekli yazışmaların yapılması talebinde bulunduk. DPB cevap yazısında, ‘Geçici personelin 11 ay 28 gün çalışma süresi uygulamasının sona erdiğini ve tam yıl olarak çalıştırılabilmelerinin mümkün olduğunu, talep halinde çalışmadığı aylara karşılık gelen ücretli izinlerini kullanabileceği’ yönünde görüş bildirdi. Buna göre 4/C’li personel, talebi halinde çalışmadığı aylara karşılık gelen ücretli izinlerin tamamını kullanabilir.”

Kamupersoneli.net | ANKARA