Genel

Orman muhafaza memurlarına üniforma ve silah dağıtılacak

Orman Muhafaza Memurları ve Emeklileri Derneği Başkanı Fikri Aksu, ormanları koruyan memurlara yeni silah ve üniformaların bu ay itibariyle dağıtılacağını söyledi.

Aksu, derneğin Düzce’deki bir otelde düzenlenen 28. Olağan Genel Kurul Toplantısında yaptığı konuşmasında, ülke ormanlarını korumak için ağır şartlar altında, fırtınada, karda, sisli havada, yangında, kaçakçılıkta, dere yataklarından dağ tepelerine kadar ormanın her yerinde çalışırken hayatını kaybeden orman şehitlerini, 15 Temmuz şehitlerini ve ülkenin bugünlere gelmesini sağlayan şehitleri rahmetle andığını belirtti.

Aksu, derneğin 46. yılını geride bıraktığını anımsatarak, “Köklü bir sivil toplum kuruluşu olan derneğimiz, orman muhafaza memurlarının sosyal, ekonomik ve özlük haklarının korunması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, günümüz teknolojik imkanlarından yararlanması temelinde ülke ormancılığının hak ettiği yere gelmesi için durmaksızın çalışmaktadır.” diye konuştu.

Aksu, orman muhafaza memurlarının kıyafet ve teçhizatlarında değişiklik yapıldığın anımsatarak, “Ülke ormanlarını koruyan memurlara yeni silah ve üniformaları Aralık 2016 itibariyle dağıtılacak.” dedi.

500 DELEGE KATILIM GÖSTERDİ

Yaklaşık 500 delegenin katılımıyla gerçekleşen ve üç adayın yarıştığı kongreye Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kamupersoneli.net | AA