Genel

Trabzon'da 129 memur göreve iade edildi

Trabzon’da FETÖ kapsamında yürütülen soruşturmalarda açığa alınan ve meslekten ihraç edilen 129 memur göreve iade edildi. Trabzon’da göreve iade edilen memurların listesi yayınlandı mı derken henüz isimler netleşmedi.

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından Trabzon’da devam eden FETÖ soruşturmaları kapsamında ihraç edilen ve açığa alınan 129 memur görevine iade edildi. Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada, farklı kamu kurum ve kuruluşlarında 281 memurun açığa alındığı, 642 personelin ise meslekten ihraç edildiği ifade edildi. Trabzon’da FETÖ/PDY kapsamında yürütülen soruşturmalarda açığa alınan 281 memurdan 128’inin, meslekten ihraç edilen 642 kişiden ise Trabzon Havalimanı’nda görevli bir personelin görevine iade edildiği bildirildi.

Soruşturmalar kapsamında hakkında işlem yapılan bin 52 kişiden 281’inin açığa alındığı, 642 kişinin meslekten ihraç edildiği, bu kişilerden 129’unun görevine iade edildiği ifade edilen açıklamada, 137 kişinin tutuklandığı, 67 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ve 16 kişinin arandığı kaydedildi.

Kamupersoneli.net | ANKARA