Mevzuat

AB Ülkelerine Vize Serbesti Hakkındaki Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete'de Yayımlandı

Türkiye Cumhuriyeti tarafından vize uygulanan Avrupa Birliği Üyesi ülkelerin vatandaşların vize zorunluluğunun kaldırılması hakkındaki ekli kararın yürürlüğe konulması ; Dıişleri Bakanlığının 29 /4 /2016 tarihli ve 10853335 sayılı yazısı üzerine, sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun 18 inci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 2/5/2016 tarihinde kararlaştırılmıştır. 


Resmi Gazete’de yayımlanan Kararnamenin Eki Şu Şekilde belirtilmiş

Vize Zorunluluğunun kaldırılması

MADDE 1- Avrupa Birliğinin Schengen Bölgesinde Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamasını kaldırdığı tarihten itibaren uygulanmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti tarafından vize uygulanan Avrupa Birliği üyesi ülkelerin vatandaşlarına yönelik vize zorunluluğunun kaldırılması kararlaştırılmıştır.

Uygulamaya İlişkin Hususlar

MADDE 2- Bu Kararın uygulamasında ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye ve gerektiğinde uygulama esaslarını belirlemeye Dışişleri Bakanlığı Yetkilidir

Yürürlük

MADDE 3- Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer

Yürütme

MADDE 4 – Bu Karar hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Kamudan haberler, gündem haberleri, son dakika haberleri ve çok daha fazlası için kamupersoneli.net adresini takip etmeye devam edin. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden, son dakika haberlerinden, Resmi gazete haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olma fırsatına sahipsiniz.

Kamupersoneli.net