Mevzuat

Adalet Bakanlığı GYS ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği Resmi Gazete'de Yayınlandı

19 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazete’de, Adalaet Bakanlığı tarafından yapılan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği yönetmeliği yayınlandı. Yayınlanan yönetmelikte görevde yükselme hakkına sahip olan unvan grupları; Şube müdürü, Şef,Araştırma, Uzman, sivil savunma uzmanı, Sayman (muhasebe yetkilisi), Veri hazırlama ve kontrol işletmeni, bilgisayar işletmeni, memur, ayniyat memuru (taşınır kayıt ve kontrol yetkilisi),ambar memuru, veznedar, sekreter, şoför,Hizmetli, bekçi olarak verilmiştri. Unvan değişikliğine tabi kadrolar ise avukat, mühendis, kütüphaneci, programcı, teknisyen, hemşire olarak verilmiştir.

Görevde Yükselme suretiyle atanacaklarda;
– a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde belirtilen hizmet şartlarını taşıması
b) Görevin niteliği itibarıyla, görevde yükselme suretiyle atanacak personel için Akademide veya diğer kurumlarda alt görevlerde çalışmış olma şartı ve süresini taşıması
c) Şube Müdürü ve bunlarla aynı düzeydeki görevlere görevde yükselme suretiyle atanacakların yazılı ve sözlü sınavda; diğer görevlere görevde yükselme suretiyle atanacak personelin ise yazılı sınavda başarılı olması gerekir.
(2) Ancak görevde yükselme ile ilgili ilân sonucu başvuru olmaması hâlinde Akademideki hizmet süresi şartı aranmaz.

19 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelikte, görevde yükselme ve unvan değişikliği için aranan genel şartlar, özel şartlar, boş kadroların duyurulması ve atama işlemlerine ilişkin maddeler yer aldı.