Mevzuat

AÖF Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Değişti

Anadolu Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin üçüncü fıkrası değiştirildi. Buna göre;

Birim yönetim kurulunun teklifi ve Üniversite Yönetim Kurulunun onayıyla yaz okulu açılabilir. Yaz okulunda açılabilecek dersler ve uygulama koşulları, 16/5/2016 tarihli ve 29714 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Anadolu Üniversitesi Yaz Okulu Yönetmeliği hükümlerine uygun olarak ilgili birim kurulunun kararı ve Senatonun onayı ile belirlenir. Yaz okuluna katılıp katılmamak öğrencinin isteğine bağlıdır.

Üniversitede öğretim, ders geçme esasına dayalıdır ve kredili sisteme göre yürütülür. Ders planında yer alacak dersler, programdan çıkarılacak dersler ve bunların yerine intibakı yapılacak dersler, birim kurulunun önerisiyle Senato tarafından karara bağlanır.

Üniversitede öğrenimine devam eden ve güz/bahar döneminde mezuniyet aşamasında olan öğrenci, Senato tarafından belirlenen esaslar çerçevesinde ilgili birim yönetim kurulunun önerisi ve Üniversite Yönetim Kurulunun kararıyla diğer yükseköğretim kurumlarından içeriği ve kredisi eşdeğer ders/dersler alabilir.

Öğrencinin mazeret sınavına girebilmesi için sınavların sona erdiği tarihi izleyen üç iş günü içinde mazeretini gösterir belgeyi, bir dilekçeyle birlikte kayıtlı olduğu birime teslim etmesi gerekir.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Böyle saçma sapan seyler yapacağınıza 4 yanlışın 1 doğruyu götürme sisteminin kaldırın kaç milyon insan bunu istiyor ama bizi tinlayan yok böyle adelet olmaz

  2. GamHani 4 yanlış bir doğruyu görmesin istiyoruz siz ne anlıyorsun uz

  3. ingilizce yerine başka ders alabilsek mesela mezun olamıyoruz.
    ingilazca olsa mesela.

  4. Kaldırın şu 4 yanlış 1 doğru olayını olay çözülsün sizin yüzünüzden 34,70 gibi dandik puanlar yüzünden senemiz uzuyor ..

  5. 4 yanlış 1 doğruyu niye götürüyor. Örgün öğretimde eksik yanlış hatalı sorular doğruyu götürüyor mu ? Hayır… o zaman bu uygulanma kalkmalı… geçme notu yükseltilse daha iyi olur..

  6. 4 yanlis 1 dogru sistemini kaldirin orgun egitim sartlarinda diyorsunuz ama orgun de boyle bir sistem yok. Biri bizi dyysun artik..

  7. Asıl haksızlık olan 4 yanlış 1 doğru saçmalığını kaldırın ya bütün derslerden kalmamız hoşunuza mı gidiyor böyle mi eğitime destek veriliyor.!

  8. hemen ders kitaplarini deği̇şti̇ri̇n onlarla bi̇r yere varilmaz i̇nsan okurken uyuyor

  9. kalksın artık şu 4 yanlış. yıllarımız çalınıyor, 2 ders için 16 dersten sorumlu olan kadar para ödüyoruz. haram olsun

  10. dört yanlış bir doğruyu götürmesin mezun olamıyorum bu gidişle okudum yıllara çizik atacam çünkü ingilizceyi veremiyorum

  11. Kaldirin su yanlisi insani ozel okullara tesvik etmeyin bole osym sistemi hic bi ulkede yok yazik .

  12. 26/01/2017 bugün sabah aöf bürolarına gittim ilk 4 yarı yıldan bütün dersleri verdim 120 akts tamam konaklama işletme ön lisans diploması istiyorum baktılar mezun olamazsınız ingilizce bir ve iki türk dili bir ve iki bunlarıda verin diplomanızı alın tepelerinde kameraları görünce kamera şakası yapıyorlar sandım okulun yarısında 4-yanlis-1-dogru icat eden yakışıklı ve zeki rektörümüz en son uygulamasını karınca duası ile bizlere tebliğ etmiş de haberimiz olmamış gören varsa sa bu sayfalara yazmamış yakışıklı ve zeki rektörümüzün endamlı fotolarından araya sıkıştırdikları kanunları görmemişşiz yazıklar olsun size yazıklar olsun. bir kere değil on kere kandırırsınız ipin ucu sizde