Mevzuat

Bakanlıklara Ait Atama Kararları

6 Nisan 2016 tarihli Resmi Gazete bakanlıklara ait atama kararları yayımlandı. Atama kararları yayımlanan bakanlıklar  Başbakan Yardımcılığı ile Aile ve Sosyal Politikalar, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı şeklindedir. 
 
Başbakan Yardımcılığı  
 
Hazine Müsteşarı 1. Hukuk Müşaviri Ahmet Fethi Toptaş başka bir göreve atanmak üzere görevden alındı. 
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakanlık Müşavirliğine Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin atandı. Ayrıca Bakanlık Müşavirliğine Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Tacettin Güneş atandı. Bu atama kararını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı yürütür.  
 
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı 
 
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Bakanlık Müşavirliğine, Maden İşleri Genel Müdürü Murat Topaloğlu atandı. Ayrıca Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı bu atama kararını yürütür.  
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı  
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Et ve Süt Kurumu Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Bakanlık Müşaviri olan Mehmet Ünal Yılmaz atandı. Bu atama kararını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı yürütür.  
 
Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı 
 
Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına Galip Zerey atandı. Bu atama kararını Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı yürütür.