Mevzuat

Celal Bayar Üniversitesi Manisa ve Yöresi Türk Tarih ve Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetmeliği

Celal Bayar Üniversitesi Manisa ve Yöresi Türk Tarih ve Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’nin 5 Mayıs 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü’nce yayımlanan Resmi Gazete’nin 5 Mayıs 2016 tarihli sayısında yer alan “Celal Bayar Üniversitesi Manisa ve Yöresi Türk Tarih ve Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ‘e aşağıdan göz atabilirsiniz.



MADDE 1 – 27/3/1994 tarihli ve 21887 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Celal Bayar Üniversitesi Manisa ve Yöresi Türk Tarih ve Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetmeliğinin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

“c) Merkez Danışma Kurulu”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki 7/A maddesi eklenmiştir.

“Danışma Kurulu ve görevleri

Madde 7/A – Danışma Kurulu, Üniversitenin veya diğer üniversitelerin öğretim elemanları ile istekleri halinde ilgili kamu kurum ve kuruluşlarındaki uzman kişiler arasından veya Merkezin çalışmalarına katkıda bulunabileceği düşünülen kişiler arasından Yönetim Kurulunun önerisi üzerine Rektör tarafından üç yıllığına seçilen en çok on iki kişiden oluşur. Müdür ve Müdür Yardımcısı Danışma Kurulunun doğal üyeleridir. Süresi dolan üyeler Rektör tarafından yeniden atanabilir. Danışma Kurulu, yılda en az bir kez toplanır. Toplantı hazır olan üyeler ile gerçekleşir. Toplantı kararları bağlayıcı olmayıp tavsiye niteliğindedir. Kurulun görevi Merkezin faaliyet alanları hakkında görüş bildirmek ve öneriler sunmaktır.”

MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Celal Bayar Üniversitesi Rektörü yürütür.

Kamu haberlerinden, resmi gazete , ekonomi haberlerinden haberdar olabilmek için kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara