Mevzuat

Çukurova Üniversitesi Eğitim Yönetmeliğinin Değiştirilmesine Dair Yönetmelik Yayımlandı

Yayımlanan Yönetmelik 17 Mayıs 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Yayımlanan Yönetmelikte toplamda 3 madde bulunmaktadır ve Yönetmeliğin hükümlerini Çukurova Üniversitesi Yürütür. Yönetmelik ” Çukurova Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ” başlığı ile paylaşılmıştır. Detaylar ise şöyle;

MADDE 1 – 3/9/2013 tarihli ve 28754 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çukurova Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (6) numaralı alt bendi ile ikinci fıkrasının (a) bendinin (6) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“6)Yabancı dil eğitimi yapılan anabilim dallarında, eğitimin yapıldığı yabancı dilde, Enstitü kurulu tarafından daha yüksek puan belirlenmediği durumlarda YDS’den Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı için en az 60 puan, diğer yabancı diller için en az 70 puan almış olmak,”
“6)Yabancı dil eğitimi yapılan anabilim dallarında, eğitimin yapıldığı yabancı dilde, Enstitü kurulu tarafından daha yüksek puan belirlenmediği durumlarda YDS’den Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı için en az 70 puan, diğer yabancı diller için en az 80 puan almış olmak,”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Çukurova Üniversitesi Rektörü yürütür.

Kamupersoneli.net / ANKARA