Mevzuat

Dicle Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği Yayımlandı

Dicle Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin amaçlarına, faaliyet alanlarına, yönetim organlarına, yönetim organlarının görevlerine ve çalışma şekline ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.

Merkezin Amaçları

 Üniversiteler arası işbirliği protokolleri kapsamında Üniversiteye yurt dışından gelen öğrenci ve akademisyenlere örgün ve/veya uzaktan eğitim yoluyla Türkçe ve/veya diğer yabancı dilleri öğretmek.

Üniversite öğrencilerine, personeline, Üniversite dışından isteklilere ve yabancı uyruklulara örgün ve/veya uzaktan eğitim yoluyla Türkçe ve/veya diğer yabancı dilleri öğretmek.

 Bu konularda kuramsal ve uygulamalı çalışmalar yapmak, ulusal ve uluslararası kurum/kuruluşlarla işbirliği ve koordinasyon görevini yürütmek.

 Türkçe ve/veya diğer dillerin öğretimine yönelik kursların sonunda, kursiyerlere sertifika vermek.

Merkezin Faaliyet Alanları

*  Ana dili ve yabancı dil olarak Türkçenin öğretimi üzerine uygulama ve araştırmalar yapmak.

* Yabancı dillerin öğretimi üzerine uygulama ve araştırmalar yapmak.

* Ulusal ve uluslararası dil öğretim standartlarını esas alarak özel ve genel amaçlı dil kursları düzenlemek.

* Türkçenin ve diğer dillerin öğretim yöntemleri ve programları üzerine uygulama ve araştırmalar yapmak.

* Türkçenin ve diğer dillerin öğretimi ile ilgili konularda çeşitli düzeylerde eğitim-öğretim amacıyla kurs, konferans, seminer, kongre, panel, sempozyum, sergi düzenlemek veya düzenlenmesine katkıda bulunmak.

* Türkçeyi daha iyi şekilde öğretmeye, Türkiye’yi ve Türk kültürünü tanıtmaya teşvik amacıyla yurt içi ve yurt dışında geziler düzenlemek ve ödüller vermek.

* Çalışma faaliyetleri kapsamına giren konularda yurt içi ve yurt dışı kuruluşlar ve araştırmacılarla Merkezin amaçları doğrultusunda işbirliği yapmak, araştırma ve araştırmacıları desteklemek, ortak araştırma çalışmalarını planlamak ve yürütmek.

* Yabancı uyruklular için Türkçe seviye belirleme sınavları yapmak.

Personel İhtiyacı

Merkezin akademik, teknik ve idari personel ihtiyacı, 2547 sayılı Kanunun 13 üncü maddesine göre Rektör tarafından görevlendirilecek personel tarafından karşılanır.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA