Mevzuat

Eski Hükümlü Personel Alımına İlişkin Yönetmelik Değişti

Resmi Gazete’de, Kamu Kurum Ve Kuruluşlarına Eski Hükümlü Veya Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralananların İşçi Olarak Alınmasında Uygulanacak Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı.

Buna göre; Kamu kurum ve kuruluşları işçi ihtiyaçlarını, iş kolu, meslek pozisyonu, öğrenim, iş tecrübesi, ücret, sosyal yardımlar gibi ayrıntılarla yazılı veya elektronik ortamda Kurumdan talep etmek ve Kurum tarafından gönderilenler arasından karşılamak zorundadır.

Kurum tarafından yapılan inceleme sonucunda mevzuata uygun olmadığına karar verilen talepler, kamu kurum ve kuruluşuna iade edilerek düzeltildikten sonra ilan edilir.

Kamu kurum ve kuruluşları sürekli işçi taleplerini ulusal düzeyde verir.

Kamu kurum ve kuruluşları geçici işçi taleplerini ilçe veya il düzeyinde ya da ulusal düzeyde yahut teşkilat yapıları veya faaliyetlerinin bölge düzeyinde olması hâlinde bölge düzeyinde verebilirler.

Kamu kurum ve kuruluşlarının ilçe düzeyinde verilen geçici işçi taleplerinin karşılanamaması hâlinde il düzeyinde veya ulusal düzeyde; il düzeyinde verilen geçici işçi taleplerinin karşılanamaması hâlinde ise ulusal düzeyde karşılanması yoluna gidilir. Teşkilat yapıları veya faaliyetleri bölge düzeyinde olan kamu kurum ve kuruluşlarının ilçe düzeyinde verilen geçici işçi taleplerinin karşılanamaması hâlinde il veya bölge düzeyinde ya da ulusal düzeyde; il düzeyinde verilen geçici işçi taleplerinin karşılanamaması hâlinde bölge düzeyinde veya ulusal düzeyde; bölge düzeyinde verilen geçici işçi taleplerinin karşılanamaması hâlinde ise ulusal düzeyde karşılanması yoluna gidilir.

Kamu kurum ve kuruluşlarının geçici işçi taleplerine, talep edilen açık iş sayısından daha az aday gönderilmesi hâlinde, açık işlerin karşılanamayan kısmı, 6 ncı maddenin beşinci fıkrasındaki esaslar doğrultusunda karşılanır.

Ulusal düzeyde yayımlanan KPSS kapsamındaki işçi taleplerinin karşılanamaması hâlinde, KPSS şartı aranmaksızın ulusal düzeyde yeniden ilana çıkılır. Talebe başvuru yapan adaylardan Kuruma kayıt tarihi esas alınarak açık iş sayısının üç katına kadar aday başvuru süresinin sonunda kamu kurum ve kuruluşuna gönderilir.

Kurum tarafından yapılan çalışmalara rağmen karşılanamayan talepler için, talep sahibi kamu kurum ve kuruluşu ile görüşülerek, talep şartları değiştirilmek suretiyle yeniden talepte bulunulması sağlanır.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Ceza evinde üniversiteyi okudum ve mezun oldum sonuçta okumak ve üniversiteyi bitirmek bana ileride kazandıracağı nı düşündüm ama şu an keşke okumasaydım diyecek dereceye geldim elazığ fırat üniversitesinde eski hükümlü alımı yapılıyor ve mezun olduğum bölüm sağlık kurumları işletmeciliği ben temizlik personeli olarak girmeye dahi razıyken şartlarda tek bana uymuyan madde en az orta öğretim en fazla orta öğretim düzeyinde olanlar başvuru yapabiliyormuş ilan için kayıt yaptırmaya gittim görevli bana diyor sen üniversite yi bitirmişsin diye başvuru yapamazsın abi Allah aşkına ben kaç yıldır ilan açılmasını beklerken sen bana sanki niye üniversiteyi okudun der gibi başvuru yapamazsın diyorsun.Bana tanınan bi hak yıllar sonra yakaladığım fırsat üniversite okudum diye dezavantaj a döndü böule bir sistem olamaz tmm en az diye bir ibare olabilirde en fazla diye bir ibare koyulması çok abes.
    Yetkililerden ricam bu kanunun düzeltilmesidir okumak kaybetirmez kazandırır.Saygılarımla