Mevzuat

İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete'de Yayımlandı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), internet toplu kullanım sağlayıcıları ve ticari amaçla internet toplu kullanım sağlayıcılarının yükümlülükleri ve sorumlulukları ile denetimlerine ilişkin esasları düzenleyen yönetmeliğin yenilendiği bugün yayımlanan Resmi Gazete’de belirtildi.

FİLTRELEME SİSTEMİ KURULACAK

Bugün yayımlanan Resmi Gazete’deki yönetmeliğe göre internet toplu kullanım sağlayıcıları ile ticari amaçlı internet toplu kullanım sağlayıcılarının hangi sistemi kullanacağı ifade edildi. Buna göre internet toplu kullanım sağlayıcıları ile ticari amaçlı internet toplu kullanım sağlayıcıları onusu suç oluşturan içeriklere erişimi önleyici tedbirleri almak amacıyla içerik filtreleme sistemini kullanacaklardır. 

SMS SERVİSİ KURULACAK

Kamuya açık alanlarda internet erişimi sağlayan toplu kullanım sağlayıcılar, kullanıcıları tanımlayacak olan sistemler kuracaklardır. Bu sistemler kısa mesaj servisi ve benzeri yöntemlerle kurulacaktır.

12 YAŞINDAN ALINMAYACAK

İnternet toplu kullanım işyerlerine 12 yaşından küçükler alınmayacak, ancak yanlarında veli veya vasileriyle girebileceklerdir. Ayrıca 15 yaşından küçük olanlar yanlarında verli veya vasiler olmadan saat 20.00’dan sonra işyerlerine alınmayacaklar. Konu ile ilgili olarak işyerlerinde elektronik ve mekanik oyun alet ve makineleri bulundurulmayacak.

Kamupersoneli.net – ANKARA