Mevzuat

İstanbul Kavram MYO Ön Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Yayımlandı

İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu ön lisans programları ve hazırlık sınıfındaki eğitim-öğretim ile sınav ve değerlendirme usul ve esaslarını düzenlemek amacıyla ön lisans eğitim öğretim ve sınav yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yayımlanan yönetmelik, İstanbul Kavram Meslek Yüksekokuluna öğrenci kayıt ve kabulü, eğitim-öğretim, ön lisans eğitim-öğretim programlarının düzenlenmesi, devam, staj, iş yerinde uygulama, sınav ve başarı değerlendirme, kayıt dondurma ve izin, diploma ve ayrılma işlemlerine ilişkin hükümleri kapsar.

Öğretim Süresi

Yüksekokulda normal öğretim süresi dört yarıyıldır. Programlarını başarı ile tamamlayanlara ön lisans diploması verilir.

Yabancı dil hazırlık veya hazırlık sınıfı bulunan programlardaki iki yarıyıllık hazırlık eğitim-öğretimi yukarıda belirtilen sürenin dışındadır.

Azami öğretim süresi, dört yarıyıllık ön lisans için, hazırlık sınıfı hariç sekiz yarıyıldır. Azami öğrenim süresini dolduran öğrenciler için 2547 sayılı Kanunun 44 üncü maddesi hükümleri uygulanır.

Yüksekokuldan uzaklaştırma cezası alan öğrencinin, ceza süresi öğretim süresinden sayılır ve ceza süresi için öğrenim ücreti ödemesi gerekir.

Öğrenim Ücreti

Yüksekokulda eğitim-öğretim ücrete tabidir. Yıllık öğrenim ücreti, her akademik yıl için Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir. Öğrenci normal eğitim-öğretim süresince aldığı ders sayısına bakılmaksızın yıllık eğitim-öğretim ücreti öder. Öğrenim ücretini her yıl akademik takvimde belirlenen süreler içinde ödemeyen öğrencilerin kayıtları yapılmaz ve bu öğrenciler, öğrencilik haklarını kaybederler.

İlk kez kayıt yaptıran veya kaydını yenileterek derslere yazılan öğrencilerden; eğitim-öğretim başlamadan önce Yüksekokul ile ilişiğini kesenlerin o akademik yıl için yatırmış oldukları öğrenim ücreti iade edilir. Daha sonra ilişik kesen öğrencilerin içinde bulundukları akademik yılın öğrenim ücretini ödemeleri gerekir.

Burslar

Yüksekokulun burslu ön lisans programlarına ÖSYM tarafından yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs, sadece öğretim ücretini karşılar. Karşılıksız olarak verilen bu burs, zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı okutulan programın bir yıllık hazırlık sınıfı süresini de kapsar.

Yüksekokul tarafından öğrencilere verilecek burslar ve bursların devamına ilişkin esaslar Yüksekokul Kurulunca belirlenir.

Türkçe öğretim yapan programlara burslu olarak yerleştirilen öğrenciler, öğrenim ücretini ödemek şartıyla yabancı dil hazırlık sınıfına kayıt yaptırabilirler.