Mevzuat

Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği Değişti

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK), Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği bugün ki Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik kapsamında Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 8. maddesinin ikinci fıkrasının üçüncü cümlesi değiştirildi. Değiştirilen cümlenin yerine “Tez çalışmasının niteliğinin birden fazla tez danışmanı gerektirdiği durumlarda atanacak ikinci tez danışmanı, üniversite kadrosu dışından da en az doktora derecesine sahip kişilerden olabilir.” ifadesi getirildi.

Yönetmelikte yapılan değişiklikle mezuniyet tarihi de değiştirildi. Mezuniyet tarihi tezin sınav jüri komisyonu tarafından imzalı nüshasının teslim edildiği tarih olarak belirlendi. Yönetmelik değişikliğiyle tezsiz yüksek lisans programı toplam 30 krediden ve 60 AKTS’denaz olmayacak. Ayrıca 10 ders ile dönem projesi dersinden oluşacak.

Ayrıca Resmi Gazetede yayımlanan Yönetmeliğin 18. maddesinin ikinci fıkrasının üçüncü ve dördüncü cümleleri, de değiştirildi. Değiştirilen cümleler “Diş hekimliği, eczacılık, tıp ve veteriner fakülteleri anabilim dalları hariç doktora programlarında öğretim üyelerinin tez yönetebilmesi için başarıyla tamamlanmış en az bir yüksek lisans tezi yönetmiş olması gerekir. Tez çalışmasının niteliğinin birden fazla tez danışmanı gerektirdiği durumlarda atanacak ikinci tez danışmanı, üniversite kadrosu dışından da en az doktora derecesine sahip kişilerden olabilir.” şeklinde ifade edildi. 

Bugün ki Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik kapsamında son olarak sanatta yeterlik programlarında ikinci tez danışmanı üniversite kadrosu dışından da doktora/sanatta yeterlilik derecesine sahip kişilerden olabilecek.

YAYIMLANAN YÖNETMELİK

Kamupersoneli.net | ANKARA