Mevzuat

MEB Nakil İşlemleri Tarihlerinde Değişiklik Yaptı ( Yeni Nakil İşlemleri Tarihi)

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre öğrenci nakil işlemleri tarihlerinde değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklik ile birlikte ders yılı başında yapılabilen nakil işlemleri artık Eylül ayının ilk işgünü başlayacak ve eğitim-öğretim yılının bitimine 15 gün kala sona erecektir.

İşte konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama:

MEB okul öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile daha önce ders yılı başında yapılabilen ilköğretim kurumları arasındaki nakiller, eylül ayının ilk iş günü başlayacak ve ders yılı sonuna 15 iş günü kalıncaya kadar devam edecek. Doğal afet, sağlık sorunları ve ailenin adres değişikliği gibi durumlarda bu süre aranmayacak. İlköğretim kurumlarında sınıf mevcutları 30´un altında kalan okulların boş kontenjanları, derslerin başladığı haftanın ilk iş gününde e-okul sisteminde ilan edilecek. Bu okullara kayıt alanı dışından nakil yaptırmak isteyen velilerin başvuruları, derslerin başladığı hafta içerisinde e-okul sistemi üzerinden alınacak. İkinci haftanın ilk iş günü yapılan nakil başvurularının boş kontenjandan fazla olması durumunda, nakille gelecek olanlar e-okul sistemi üzerinden kura çekilerek belirlenecek ve ardından nakiller yapılacak.

Öğrencilere, her dönemde her bir dersin haftalık ders saati sayısı 2 ve daha az olanlara 2, haftalık ders saati sayısı 2´den fazla olanlara ise 3 defa ders etkinliklerine katılım puanı verilecek. İlköğretim kurumlarında, eğitim ve öğretim yılı içinde çeşitli nedenlerle boş geçen derslerin takviyesi, ihtiyaç olması halinde mevsimlik tarım işçileri, göçer ve yarı göçer ailelerin çocukları ve ilkokullarda bazı derslerden yetersizliği görülen öğrenciler için yetiştirme kursu veya programları uygulanacak. Yetiştirme programlarında görevlendirilecek öğretmenler, il veya ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenecek. Boş geçen dersler için bir dersin yetiştirme programı süresi, o dersin boş geçen ders saati toplamının yarısından az olamayacak.

Kamupersoneli.net  Ankara

Bir Yorum