Mevzuat

Nüfus Genel Müdürlüğü Personeline Ek Ücret Ödenmesine İlişkin Karar Resmi Gazete'de

24 Şubat 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; kimlik ve pasaport işlemlerinin daha hızlı sonuçlanması için Nüfus Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan personellere ek ödeme yapılacak. 

Ek ödemeler, mesai saati dışında fazla çalışan personele ödenecek. Ek ödeme yapılacak süre, ayda 50 saat ve toplamda 6 aydan fazla olmayacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karar şöyle:

” İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi personele fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin ekli Kararın yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığının 23/1/2017 tarihli ve 864 sayılı yazısı üzerine, 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 13 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 6/2/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır.

6/2/2017 TARİHLİ VE 9846 SAYILI KARARNAMENİN EKİ
KARAR

Amaç ve kapsam
MADDE 1- (1) Bu Karar; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ile pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemlerin zamanında sonuçlandırılması için mesai saatleri dışında yapılan çalışmalar karşılığında, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi personele fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla hazırlanmıştır.

Dayanak
MADDE 2- (1) Bu Karar, 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 13 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Ödemenin usul ve esasları
MADDE 3- (1) Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ile pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemlerin zamanında sonuçlandırılması için fazla çalışma yapmasına ihtiyaç duyulan, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi personele fazla çalışma ücreti ödenir.
(2) Fazla çalışma ücreti, mesai saatleri dışında fiilen fazla çalışma yapan personele ödenir.
(3) Her bir personele fazla çalışma ücreti ödenecek süre ayda elli saati ve toplamda altı ayı geçemez.
(4) Fazla çalışmanın her bir saati için 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun (K) cetvelinde belirlenmiş olan fazla çalışma saat ücretinin (1,83.-TL) beş katı esas alınır.
(5) Fazla çalışma yapan personel ile çalışılan gün ve süreleri gösteren Fazla Çalışma Cetveli düzenlenir ve bu Cetvel fazla çalışma yapan personel ile birim amiri tarafından imzalanır.
(6) Bu Karar hükümleri, 1/2/2017 – 31/12/2017 tarihleri arasında olmak kaydıyla İçişleri Bakanlığınca belirlenecek en fazla altı aylık süre için uygulanır.

Yürürlük
MADDE 4- (1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme
MADDE 5- (1) Bu Karar hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.”

KAMUPERSONELİ.NET