Mevzuat

Olağanüstü Halin Uzatılmasına Dair Karar Resmi Gazete'de Yayınlandı !

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Halin uzatılması konusunda geçtiğimiz günlerde, Dışişleri Bakanı tarafından gündeme getirilmiş ve devam edeceği söylenmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, olağanüstü halin uzatılmasına ilişkin: “MGK, Bakanlar Kurulu’na OHAL’in uzatılması tavsiyesinde bulundu. Bugüne kadar OHAL nasıl uygulandıysa bundan sonraki süreçte de aynı anlayış devam edecek. Hedefi halkımız değil FETÖ ile devletin içindeki uzantılarıdır ve önümüzdeki süreçte de Avrupa Konseyi ile bu konudaki işbirliğimiz devam edecek. Şeffaf bir süreç olacak. Bu teröristler cezalandırılmalıdır ama devlet var olan hukuk sistemi kapsamında suçlulara gerekli cezayı verecektir. Fransa sadece iki terör saldırısından dolayı OHAL’i bir yıl uzattı. Biz umut ediyoruz ki ikinci üç aylık dönemde bu süreci tamamlayabiliriz.” demişti.

13 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazete’de, olağanüstü halin 19 Ekim 2016 01.00’dan başlamak üzere 3 ay süreyle uzatılması kararı yer aldı. Olağanüstü Halin uzatılması kararı TBMM’de onaylandı.