Mevzuat

Takograf Cihazları Servis Hizmetleri Hakkında Yönetmeliğinde Değişiklik

 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Takograf Cihazları Servis Hizmetleri Hakkında Yönetmeliği’nde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Resmi Gazete 14 Mayıs 2016 tarihinde yayımlandı. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü’nce yayımlanan Resmi Gazete’nin 14 Mayıs tarihli sayısında yer alan Takograf Cihazları Servis Hizmetleri Hakkında Yönetmeliği’ni aşağıdan inceleyebilirsiniz.
MADDE 1 – 14/2/2012 tarihli ve 28204 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Takograf Cihazları Servis Hizmetleri Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 5 – (1) Takograf servis hizmetleri onay belgesi için aşağıda belirtilen belge ve bilgileri içeren ve Ek-3’te bulunan listedeki sıraya uygun olarak hazırlanmış bir dosya ile il müdürlüğüne başvurulur:

a) Eksiksiz olarak doldurulmuş, Ek-2’de verilen servis başvuru beyan formu.

b) Servisin güncel adresini gösteren Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Gazetesi veya Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinin tarih ve sayısı ile birlikte ticaret sicil numarası, MERSİS numarası ve vergi numarasına ilişkin beyan.

c) Servise ait bütün şubelerin açık adresi ve krokisi.

ç) Servise ilişkin; idari bina, servis alanı, muayene kanalı, park alanı, teknik ofis gibi servis hizmeti verilen alanların tüm bölümlerinin gösterildiği Mimarlar Odasına kayıtlı bir mimar veya İnşaat Mühendisleri Odasına kayıtlı bir inşaat mühendisi tarafından onaylı ölçülendirilmiş detaylı vaziyet planı.

d) Servis sorumlusu ve teknik personelin belirtildiği servise ait organizasyon şeması.

e) Ek-1’de belirtilen ve servis hizmeti verilirken kullanılacak olan cihazların listesi ile bu cihazların aynı ekte yer alan teknik hükümleri sağladığına dair belgeler ve kalibrasyonlu şekilde kullanılması gerekenlerin marka, model ve seri numaraları.

f) Servis tarafından kullanılacak damgaya ait kurşun mühür, çakma mühür, plastik mühür, hologram etiket gibi malzeme bilgisi ile damga üzerinde olması gereken ve servis tarafından belirlenen servisi tanıtıcı işaret veya logoyu gösteren damgaya ait ölçeklendirilmiş çizim ile servisin kullanacağı kalibrasyon belgesi ve montaj etiketi örneği.

g) Yetki belgesi alacak kişiye ait;

1) Geçerli bir eğitim sertifikası bulunduğuna dair beyan,

2) Son altı ay içerisinde çekilmiş iki adet vesikalık fotoğraf,

3) Ustalık belgesi sureti, kalfalık belgesi sureti, öğrenim belgesine ait belge tarihi ve sayısını içeren beyan veya ilgili mevzuatına göre alınmış denklik belgesi sureti,

4) T.C. kimlik numarası beyanı.

(2) Birinci fıkrada istenilen belgelerin ve yazılı dokümanların ilgili firma kaşesi ve yetkili imzayı havi olması esastır.

(3) Belgelerin ve yazılı dokümanların yabancı dilde olması halinde yeminli tercüme bürosundan Türkçe tercümesi de başvuru dosyasına eklenir.

(4) Başvurularda beyan usulü ile alınan bilgiler, ilgili kurumların veri tabanlarından sorgulama yapılarak doğrulanır. Doğrulanamayan durumlarda ise başvuru sahibi söz konusu bilgilere ait belgelerin aslını ibraz etmek zorundadır.

(5) Bakanlık, başvuru için bu maddede belirtilen bilgi, belge ve beyanların elektronik ortamda alınmasına imkân sağlayacak sistemi kullanıma açtığında, bu Yönetmelik kapsamındaki başvurular elektronik ortamda yapılır.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin Ek-3’ü ekteki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı yürütür.

Kamu haberleri, gündem haberleri, son dakika haberleri, Resmi Gazete haberleri ve çok daha fazlası kamudan haberlerin merkezi. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden ve çok daha fazlasından haberdar olabilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara