Mevzuat

Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı. Peki Sözleşme Kimleri Kapsıyor?

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki 2 bin 850 kişiyi kapsayan toplu iş sözleşmesine imza atıldı.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Toplantı Salonu’nda, Kamu-İş ile Öz Büro-İş arasındaki toplu iş sözleşmesinin imza töreni gerçekleşti.

Gerçekleştirilen törene, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu da katılımda bulundu.
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, törende yaptığı konuşmasında, toplu iş sözleşmesi meselesine sadece matematik olarak bakmamak gerektiğinin altını çizdi.

Çalışma yaşantısında çalışana ödev yükleyen, sorumluluklarını yerine getirmediği zaman da cezalandıran “personelci” anlayışının iyileştirilerek yerini “insan kaynakçı” anlayışa bıraktığını ancak bunun da doğru olmadığını belirten Bakan Ünal, insanın hikâyesi, duygusu, maneviyatı olduğunu belirtti. 

İyi bir toplu sözleşmenin gerçekleştirilebilir ve sürdürebilir olması, iş yeri barışını gözetmesi ve denge kurması gerektiğine işaret eden Bakan Ünal, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Kültür ve Turizm Bakanlığı, aynı zamanda çalışma kültürünü de bir model olarak toplumun önüne koyma sorumluluğu olan bir bakanlıktır. Yani, Kültür ve Turizm Bakanlığı diğer bakanlıklardan daha ziyade bu konuda hassasiyet göstermesi gereken bir bakanlık olarak öne çıkıyor. Bizim çalışanlarımızın birçoğu, yaptığı iş dolayısıyla naif, hassas ve ‘sanat’ diye tanımladığımız, bir estetiğin, bir duygunun, düşüncenin, kavrayışın stilize edilme biçimini hayata yansıtan insanlardır. Onlarla kurmuş olduğunuz ilişkinin de kıymeti son derece önemlidir. Bu yönden bakıldığında, Kültür ve Turizm Bakanlığı çalışma hayatına ilişkin kültürü ortaya koyacaksa eğer, bunun niteliği ve kalitesi de ayrıca önem teşkil ediyor. Taraflara teşekkürlerimi iletiyorum, sendika temsilcilerimize, bakanımıza, bürokratlarımıza… İnşallah önümüzdeki 3 yıldan sonra daha güzel bir toplu sözleşmeyle, yolumuza devam ederiz.” Dedi

Toplu İş Sözleşmesi 3 Yılı Kapsıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu da toplu iş sözleşmesinin hem çalışanlara hem de Kültür ve Turizm Bakanlığına hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Yapılan Toplu iş sözleşmesinin 1 Ocak 2016 ila 31 Aralık 2018 dönemi kapsadığını ifade eden Bakan Soylu, çalışanlara, iyileştirme ve sosyal yardımların yanı sıra bu yılın ilk ve ikinci altı aylık dönemlerinde % 3’er zam yapılacağının müjdesini verdi.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da toplu iş sözleşmesinin imza aşamasına gelmesinin hem konfederasyonları hem de Öz Büro-İş Sendikası için önemli olduğunun altını çizerek, sözleşmenin, çalışanların beklentilerini karşıladığını belirtti.

Toplu iş sözleşmesinin kapsadığı çalışanların bir kısmının sanatçı ve fikir işçisi olduğunu kaydeden Başkan Arslan, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
Kamu-İş Genel Sekreteri Erhan Polat, Öz Büro-İş Genel Başkanı Baki Gülbaba, bakanlık bürokratları ve sendika yöneticilerinin de katıldığı tören, tarafların 2 bin 850 çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesini imzalaması ile son buldu.

AA

Kamupersoneli.net  | Ankara