Mevzuat

Ulaştırma Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme Yönetmeliği Yayımlandı

Liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde, hizmet gerekleri ve personel planlaması esas alınarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı personelinin görevde yükselme ve unvan değişikliklerine ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla yönetmelik, 27 Temmuz 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

Görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavına tabi olarak atanacaklarda aranacak genel şartlar

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendi kapsamındaki kadrolara atanabilmek için söz konusu bentte belirtilen hizmet süresine sahip olmak

Görevde yükselme sınavına tabi olarak atanacaklarda, ilan edilen kadro için bu şartı sağlayan personel bulunmaması durumu hariç olmak üzere en az üç yıl Bakanlıkta çalışmış olmak

Görevde yükselme veya unvan değişikliği yazılı ve sözlü sınavında başarılı olmak

Başvuru esasları

Yönetmelikte belirtilen gerekli şartları taşıyan personelden görevde yükselme veya unvan değişikliği yoluyla atanmak isteyenler, sınav duyurusunu müteakip duyuruda belirtilen farklı unvanlı kadroların yalnızca birisi için sınav başvuru formunu doldurarak görev yaptıkları birimlere verirler. Birden fazla sınav için yapılan başvuruların tamamı geçersiz sayılır.

 İlanda belirtilen unvanlı boş kadrolar için aranılan niteliklere sahip adayların başvuruları ilk olarak adayların görev yaptıkları birimlerce kontrol edilir.

Gerekli şartlara haiz olduğu tespit edilen adayların sınav başvuru formları görev yaptığı birimin amiri tarafından onaylanır. Onay işleminden sonra herhangi bir değişiklik yapılamaz.

 Onaylanan formlar sınav başvuru tarihi süresince personelin görevli olduğu birimde muhafaza edilir. Başvuru bitim tarihini takip eden mesai gününden sonraki beş iş günü içerisinde toplu olarak Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığına gönderilir.

Onaylanan sınav başvurularının incelenmesi sonucunda, başvuruları kabul edilenlere ilişkin liste ilan edilir.

Başvuruları kabul edilmeyenler listenin açıklandığı tarihten sonraki iki iş günü içerisinde görev yaptıkları birimleri aracılığıyla yazılı olarak itiraz edebilirler. İtirazlar beş iş günü içerisinde karara bağlanır ve verilen karar gerekçesiyle birlikte ilgililere yazılı olarak bildirilir.

Aylıksız izinde bulunanlar dahil olmak üzere, ilgili mevzuat uyarınca verilen izinleri kullanmakta olan kurum personelinin başvuruda bulunarak sınava katılmaları mümkündür.

Başvurular ilanda belirtilecek esaslara göre elektronik ortamda da yapılabilir.

Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına katılamayacak personel

Aday memur olanlar

Görevden uzaklaştırılanlar, tutuklu veya hükümlü bulunanlar

 Kurum personeli olmayanlar

657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre memur statüsünde olmayanlar

Bu Yönetmelikte aranılan şartları taşımadığı tespit edilen adaylar