Mevzuat

Vakıflar Genel Müdürlüğü Personeli GYS ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği Değişti

Resmi Gazete’nin 28 Mart 2017 tarihli sayısında Vakıflar Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlanarak duyuruldu.

Yönetmeliğe göre;

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendinde yer alan “Çocuk Gelişimcisi,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Sosyolog,” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

a) Görevde yükselme suretiyle atanabilmek için yapılan yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmak

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (2) numaralı alt bendinde yer alan “Fizikçi,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Sosyolog,” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “unvan değişikliği sınavında” ibaresi “unvan değişikliği yazılı ve sözlü sınavında” şeklinde değiştirilmiş ve aynı fıkranın (a) bendinde yer alan “Çocuk Gelişimcisi” ibaresinden sonra gelmek üzere “, Sosyolog” ibaresi eklenmiştir.

Unvan Değişikliği Suretiyle Atanma

MADDE 14 – (1) Bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinde belirtilen unvan değişikliğine tabi kadrolara, bu unvanları en az ortaöğretim düzeyinde mesleki veya teknik eğitim sonucu kazanmış bulunan personelin atanması, bu Yönetmelikte belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde yapılacak unvan değişikliği yazılı ve sözlü sınavı sonucundaki başarısına göre gerçekleştirilir.

(2) Unvan değişikliği yazılı sınavı, kurumca belirlenecek görev alanları ve atama yapılacak görevin niteliğine ilişkin konularda yaptırılır.

(3) Unvan değişikliği sınavı kapsamındaki görevlere, sadece kurumun kendi personeli başvurabilir.

(4) Unvan değişikliği sınavına katılacaklardan kurumda veya öğrenim durumları ile ilgisi bulunmayan görevlerde belirli süre hizmet yapmış olma şartı aranamaz.