Mevzuat

Yalova Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Yönetmeliği Değişti

9 Mayıs 2016 tarihli olan Resmi Gazetenin Yönetmelikler bölümünde bir Yönetmelik yayımlandı. Yayımlanan Yönetmelik ” Yalova Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ” başlığı ile paylaşıldı. Yönetmelik toplamda 3 maddeden oluşmaktadır ve bu madde hükümlerini Yalova Üniversitesi Rektörlüğü yürütür. Yönetmeliğin detayları şöyle;

MADDE 1 – 9/8/2012 tarihli ve 28379 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yalova Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 39 uncu maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(5) Doktora yeterlik sınavı, yazılı ve sözlü olarak iki bölüm halinde yapılır. Öğrencinin başarılı sayılması için; sözlü ve yazılı sınavların her birinden 100 üzerinden en az 60, yazılı sınavın %60’ı ile sözlü sınavın %40’ının toplamından da en az 65 alması gerekir. Yeterlik sınavında başarısız olan öğrenci bir sonraki dönemde her iki sınava da tekrar girer. Doktora yeterlik komitesi, sınav jürisinin önerilerini ve öğrencinin yazılı ve sözlü sınavlardaki başarı durumunu değerlendirerek öğrencinin başarılı veya başarısız olduğuna salt çoğunlukla karar verir. Bu karar, EABD başkanlığınca yeterlik sınavını izleyen üç iş günü içinde ilgili enstitü müdürlüğüne tutanakla bildirilir.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı başında yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Yalova Üniversitesi Rektörü yürütür.

Kamupersoneli.net / Ankara