Genel

ÖSYM ÖABT Sosyal Medya Yorumları -16 Temmuz 2017

Öğretmen adaylarının zorlu maratonu Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin bugün ÖABT sınavını uygulaması ile sona erdi. ÖSYM tarafından uygulanan sınav hakkında adaylar sosyal medya platformları aracılığı ile yaşanan mağduriyetleri ve mizah yolu ile tepkilerini belli ettiler. 

2017 ÖABT TAMAMLANDI

2017 ÖABT sınavı için adaylar 13 Mart 2017 ile 23 Mart 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirdiler. Söz konusu sınav saat 10.00’da başladı, adaylara 50 soru soruldu ve 75 dakika süre verildi. Söz konusu sınav 11.15’te sona erdi. Sınav Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (Almanca, İngilizce), Rehber Öğretmen, Sınıf Öğretmenliği, Okulöncesi Öğretmenliği alanları için gerçekleştirildi. 

ADAYLARIN YORUMLARI

ÖSYM tarafından uygulanan 2017 ÖABT sınavına katılan adaylar sınavın ardından sosyal medya platformlarında sınav hakkındaki görüşlerini paylaştılar. Sınava katılan adaylar yaptıkları paylaşımlarda yaşanan mağduriyetleri ve mizah yoluyla tepkilerini belirttiler. Adayların yaptıkları yorumları kamupersoneli.net olarak derledik ve ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz;

– Çok şükür 12 yıllık zorunlu + 4 yıl üniversite eğitiminden sonra büyük, küçük harfleri ,sayıları ve sembolleri yazmayı öğrenmişim.

– Harfleri, rakamları yazdıktan sonra bir sonraki sayfada da fişlere mi başlayacağız diye düşünmedim değil.

– Onlar nasıl divan edebiyatı sorularıydı ya, Fuzuli’yi kaldır mezarından o da 5 şık arasında kalırdı. Tövbe ederdi aruza.

– İnşallah ikinci sayfadaki “alfabemizi öğreniyoruz ” kısmına puan verirsiniz , hiç yanlışım yok da onun için şey ettim.

– ÖABT ile bitti mi sandın anacım. Daha bunun mülakatı var, sözleşmesi var, zorunlu dört yılı var sonra kadrolu 2 yılı daha var…

– Bir kişi tarih kolaydı derse vururum.

Sizlerde 2017 ÖABT sınavı hakkında görüşlerinizi diğer adaylarla paylaşmak isterseniz sayfanın alt kısmından yorum yapabilirsiniz. 

Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Sınav hamd olsun iyi geçti inşAllah yüce Rabbim Herkesin gönlüne göre versin

  2. Harfleri özenerek yazdım. İnsAllah onları da değerlendirirler.

  3. türkçe öğretmenliği sorularını hatrlayan cevapları bilen var mı