Öğretmen

17 Bin 350 Öğretmenin Geleceği Mahkeme Kararına Bağlı

17 Bin 350  Öğretmenin Kaderi Mahkemeye Bağlı

MEB’in müdür yardımcılığı görevlendirmesiyle ilgili sınavı kazanan 17 bin 350 öğretmenin kaderi üst mahkemenin vereceği karara bağlı. Mahkeme olumsuz karar verirse müdür yardımcılığı sınavı tekrar yapılacak. Sınavın tekrarı halinde de en yakın sınav takvimi Ekim olarak gözüküyor. Mahkeme olumlu karar verirse ve sınav iptal edilmezse MEB, yaz döneminde müdür yardımcılığı görevlendirmeleri yapacaktır.

Yılmaz: Yargı Kararı Başımızın Üstünde

Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ, dün TBMM Genel Kurulu’nda da konuyla ilgili net ifadeler kullanarak mahkemeyi işaret etti. Yargının kararına saygılı olacaklarını söyledi.

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz (Sivas) – Bir başka… Sanırım, soru bu kadardı ama bu arada, konuşan milletvekili arkadaşlarımızdan birisinin bu müdür yardımcılıklarıyla ilgili… Müdür yardımcılığı yazılı sınavı sorunsuz olarak yapıldı. 17.350 kişi sınavı kazandı. Bir sendikanın sınavın içeriğiyle ilgili dava açması sonucu bir maddenin yürütülmesi hakkında durdurma kararı verildi, Bakanlık da bir üst mahkemeye müracaat etti, yargıdan ne karar gelirse başımızın üstünde, onun gereğini yerine getiririz.