Öğretmen

2016 Yılı İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyuru

 Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü resmi internet sayfasından “Öğretmenlerin 2016 Yılı İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyuru” yayımlandı. 17 Mayıs 2016 Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü resmi internet sayfasından yayımlanan duyuruya ve valiliklere gönderilen üst yazıya aşağıdaki linkler yardımıyla erişebilirsiniz. 

Öğretmenlerin 2016 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmelerine ilişkin duyuruda söz konusu işlemler için gerekli şartlar ve diğer hususlar yer alıyor. Zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayanlar ile bu yükümlülüklerini tamamlayan veya muaf olan öğretmenlerden 30 Eylül 2016 tarihi itibariyle bulundukları ilde en az 3 senelik çalışma süresini tamamlayanlar, iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilecekler.

Doğrudan Bakanlığa bağlı taşra teşkilatı kapsamında bulunan eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, istemeleri halinde iller arası yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir. Çeşitli nedenlerle veya hizmetin gereği olarak iller arasında yer değişikliği yapılanlardan yargı kararı gereğince eski görev yerine iade edilen öğretmenlerin eski ve yeni görev yerlerindeki hizmet süreleri 3 yılın hesabında birlikte değerlendirilecektir.