Öğretmen

2017 Ocak Ayı MEB Eş Durumu Mazeret Tayini Başvurularında Son Gün

 Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünden bir duyuru yayınlanmıştı. Yayınlanan duyuruda 4 Ocak 2017 tarihinde MEB eş durumuna bağlı atama tayini başvurularının başladığı belirtildi.

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünden yayınlanan kılavuzda eş durumuna bağlı atama tayini hakkında şu ifadelere yer verildi;

Yer değiştirmeler, öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır. Sonuçlar, ” http://ikgm.meb.gov.tr ” adresinde yayınlanacaktır. Yer değiştirmesi yapılan öğretmenlerin tebligat, ayrılma ve başlama işlemleri Yer Değiştirme Takviminde belirtilen süreler içinde tamamlanacaktır.

Açıklamalarda yer almayan hususlarda Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğinin ilgili hükümleri esas alınacaktır.

Bilindiği gibi MEB eş durumuna bağlı atama tayini başvuruları 4 Ocak 2017 tarihinde başladı. Ayrıca söz konusu başvurular bugün (10 Ocak 2017) sona erecektir. 

Başvuruların alınmasının ardında tayin için başvurular ise 13 Ocak 2017 tarihinde başlayacak olup 18 Ocak 2017 tarihine kadar devam edecektir. Söz konusu tayin atamaları ise 20 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştirilecektir.