Öğretmen

2017’de 35 Bin Öğretmen Mi Atanacak?

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2017’de önümüzdeki yıl devlet kadrolarına 60 bin kişi alınacağını söyledi ve atamaların büyük çoğunluğunu öğretmenlerin oluşturacağını ifade etti ve 2017 yılının atama ipuçlarını vermiş oldu.

Müezzinoğlu şöyle devam etti: “ Sonra İçişleri Bakanlığı emniyet personeli olacak. Üçüncüsü de Sağlık Bakanlığı. Yanılmıyorsam Sağlık Bakanlığı 10 bin civarında personel alınacak. Bu 10 bin kadronun dağılımı hekim dışı, çünkü hekim ne kadar oluyorsa alıyoruz. Ama bunun dışında 10 bin kadroyu Sağlık Bakanlığı hemşireden tutun, diğer anestezisti, fizyotrepisti, bütün bunları Sağlık Bakanlığı bilgisi dahilinde dağıtıyor. Bu 10 binden kime ne düşüyorsa, o kadar sayıyı bakanlık olarak alabiliyoruz.”

KAMUPERSONELİ.NET DEĞERLENDİRMESİ:

1) Atamada aslan payı öğretmenlere, ikincisi polisliğe ve üçüncüsü de sağlıkçılara ayrılacağı ifade edilmektedir. 10 bin sağlıkçı olduğuna göre 15 bin de polis diye düşündüğümüzde geriye 35 bin kadro kalmaktadır. Eğer Adalet Bakanlığı’na bir pay verilirse öğretmen atama sayısı 30 bin olarak netleşmiş olacaktır. 30 bin sayısı da sadece şubat dönemi için değil genel bir atama sayısı olacaktır. 60 bin atama şöyle dağıtılabilir: MEB-30 bin, Emniyet-15 bin, Sağlık-10 bin, Adalet-5 bin veya MEB-35 bin, Emniyet-15 bin, Sağlık-10 bin.

2) Başka bir kuruma atama izni verilmeyecekse MEB’e 30-35 bin arası bir öğretmen alımı için verileceğini söyleyebiliriz. 30 bin verilirse bu sayının dışında 1500 engelli öğretmen ataması da yapılacaktır. Yine bir sürpriz olur da dershane öğretmenleri için yeniden ilan verilebilir, emekli olanların yerine de atama izni çıkabilir. Çıkacak her karar öğretmen adaylarını olumlu-olumsuz etkileyecektir.

ZEKİ KARA / KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. HAKKIMIZ OLAN KONTENJANLARI DEVLET BÜYÜKLERİMİZDEN İSTER SAYGILARIMIZI VE SEVGİLERİMİZİ SUNARIZ.ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN VESSELAM…

  2. Alinteriyle kpss de puan alanlarin hakkini verin. 79 ile mulakat bile goremedim. Yazik bu insanlara. 46 bine 3 bin haktir

  3. İnşAllah 35 bin olur ve adaletli bir dagilim olur okul öncesinin de zorunlu olma haberine gore en az. 2500 kontenjan lutfen Rabbim tum atanmayi bekleyen meslektaslarimin diger meslek dallarinda atanma hayali kuran arkadaşlarimizin yardimcisi olsun :)