Öğretmen

Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı Sonuçları Açıklanıyor ( Yazılı Sınav Sonuçları)

Milli Eğitim Bakanlığı Asli Öğretmenliğe Geçiş sınavının yazılı sonuçları ne zaman açıklanacak? Sözlü sınav sonuç ilanı sözlü sınavdan 10 gün sonra açıklanacak.19 Mart 2016 Cumartesi günü saat 10:00’da 81 il merkezinde yapılan Asli Öğretmenliğe geçiş sınavı yazılı sonuçları ne zaman açıklanacak?


Asli Öğretmenliğe geçiş sınavı için öğretmen adayları 55 TL sınav ücretini MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne yapmıştı.  MEB Asli öğretmenliğe geçiş sınavında adaylara 100 çoktan seçmeli soru soruldu. Sınavda adylara 657 ve 4483 Sayılı Kanunlar, Baknalık Teşkilatı , Görevleri ve Mevzuatı, Öğretmenlik uygulamaları ile ilgili sorular soruldu. Yazılı sınav 19 mart 2016 cumartesi günü saat 10:00’da başladı ve 120 dakika sürdü.

Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı Yazılı Sonuçları Açıklanıyor

Sınav sonuçları 8 nisan 2016 (Bu gün ) açıklanacak. Adaylara ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra sınava İTİRAZLAR EN GEÇ 5 gün içerisinde ÖDSGM‘ye yapılacak.

Yazılı ve Sözlü Sınavda Başarılı Olanlar “öğretmen” Olarak Atanıyor


Yazılı ve sözlü sınavların her biri 100 tam puan üzerinden değerlendiriliyor. Yazılı ve sözlü sınavlardan alınan puanların aritmetik ortalaması öğretmenin başarı puanını oluşturuyor. Sınavlardan sonra başarılı sayılan aday öğretmenler valiliklerce “öğretmen” olarak atanır. Sınavda başarılı olamayan öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği usul ve esaslarınca il içinde aynı hizmet alanında başka bir eğitim kurumunda görevlendirilmektedir.

Asli Öğretmenliğe geçiş sınavı sonuçları Kamupersoneli.net’de yayımlanacak. Sınav sonuçlarından , gündem haberlerinden ve çok daha fazlasından her yerde haberdar olabilmek için android uygulamamızı cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara