Öğretmen

Atama Bekleyen Öğretmenler İçin Bir Adım da İsmail Koncuk'tan Geldi

Atama bekleyen Öğretmenler İçin bir adım da Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Sn. İsmail Koncuk’tan geldi. Türkiye Kamu-Sen genel başkanı Sn. İsmail koncuk twitter hesabı üzerinden Bakan Nabi Avcıya atamaların bir mecburiyet olduğunu ve tüm sorumluluğun bakanın kendisinde olduğunu dile getirdi.


Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Şubat ayı atamaları sırasında ve sonrasında sık sık atamaların artık sadece şubat ayında olacağını dile getirmiş ve eskisi gibi ağustos atamalarının yapılmayacağını söylemişti. Atamalar sonucunda bir çok öğretmen atanmış ve sevinmiş fakat atanamayan öğretmenler yaklaşık 1 sene daha atama haberi beklemek zorunda kalmıştı.


Hal böyle olunca bir çok sendika Milli Eğitim Bakanlığı‘ndan atama haberi bekler oldu. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı cephesinden herhangi bir açıklama şimdiye kadar gelmedi. Malum kısa zaman önce Devlet Personel Başkanlığı tarafından 2016 yılında kurumlara verilen kadrolar açıklanmıştı ve söz konusu kadrolar içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın kadro sayısı 0 olarak göze çarpmıştı. Kısacası Ağustos atamaları hakkında herhangi bir gelişme bulunmuyor fakat yine de gerek öğretmenler olsun gerek muhalefet partileri olsun gerekse sendikalar bakanlığı ve hükümeti bu konuda çalışma yapılması için sık sık göreve çağırıyor.

Kamu haberleri, türkiye-kamu sen haberleri, MEB haberleri ve çok daha fazlasından haberdar olmak için kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirebilir, gelişmelerden her yerde haberdar olma fırsatına erişebilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara