Öğretmen

Bakan Yılmaz Açıkladı ! 10 Bin Öğretmen Daha Alınacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilecek olan Anayasa değişikliği referandumuna destek vermek amacı ile Sinop’a geldi. Bakan Yılmaz Valilik ziyaretinin arından bazı açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıklamasında 10 bin öğretmen alımının yapılacağını ifade etti. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın konu ile ilgili açıklaması şöyle oldu;

10 BİN ÖĞRETMEN ALIMI

“20 bin öğretmen için alım yapacağımızı duyurduk, ilana çıktık. Önceki gün de öğretmen adaylarının hangi mülakat merkezlerinde sınava gireceğini açıkladık. Yine Ağustos’tan sonra da 10 bin öğretmen alımı daha gerçekleştireceğiz.”

2 YILDA 80 BİN ÖĞRETMEN

“İki yılda 80 bin öğretmeni eğitim camiamıza katacağız. Niçin amacımız daha kaliteli bir eğitim vermek.”

İKİLİ EĞİTİM KALDIRILACAK

Ayrıca Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz öğretmen alımı açıklamasının ardından eğitim sistemi hakkında çeşitli bilgilendirmelerde bulundu. Bakan Yılmaz sözlerine, ikili eğitimin kaldırılacağını ifade ederek şöyle devam etti;

“Tabii Sinop’ta da ikili eğitimin kaldırılmış olmasından da bu yıl itibarı ile çok büyük bir memnuniyet duydum. Emeği geçenlere milletvekillerimize, başkanlarımıza, AK Parti ailesine, valimize ve milli eğitim çalışanlarına huzurunuzda teşekkür ediyorum. Niçin ikili eğitime kaldıracağız? Daha kaliteli bir eğitim vermek için. Başbakanımızın talimatı üzerine. Okul öncesi eğitimi 5. yaşlar için ilkokul başlama yaşından önceki bir yaş öyle diyoruz zorunlu eğitim kapsamına alacaksınız bir de yabancı dil ilkokuldan sonraki ortaokulun birinci sınıfında yabancı dil ağırlıklı sınıf haline getiriyoruz, hazırlık sınıfı gibi. İstiyoruz ki evlatlarımız bir dili kendi anadili gibi anlayabilsin, kafasındaki düşüncesini ne varsa onu da ifade edebilsin diye. Ücretsiz süt dağıtıyoruz, ücretsiz tablet bilgisayar veriyoruz. Eve kadar gelebilecek engelli evladımız varsa evine öğretmen gönderiyoruz. Eskiden bunlar olur muydu? İnsana değer verirseniz bu olur.”

Kamupersoneli.net – ANKARA