Öğretmen

Bakan Yılmaz Açıkladı! Sözleşmeli Öğretmenlik ve Mülakat Uygulaması Devam Edecek

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Sivas’ta Hak-İş Konfederasyonu İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyaretinde konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Türkiye’nin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Hak-İş’in, her zaman milletin değerlerinin yanında durduğunu ve doğruların yanında yer aldığını söyledi.

Bakan Yılmaz milletten farklı düşünülmemesi gerektiğini vurgulayarak “Milletinle yolda yürürsen mesafe alırsın. ‘Milletim ne düşünüyor’ diye bakarsan hiç kimse kaybetmez.” ifadesini kullandı.

Ayrıca bir gazeteci tarafından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a sözleşmeli öğretmen alımında mülakatın kaldırılacağı iddiaları hatırlatıldı. Bunun üzerine Bakan Yılmaz kendisinin ve bakanlığından bir kişinin böyle bir açıklaması olmadığına işaret etti. Konu ile ilgili açıklamalarına devam eden Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz şu ifadeleri kullandı;

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK VE MÜLAKAT DEVAM EDECEK

“Sağlık Bakanlığında da biliyorsunuz sözleşmeli personel alımı uygulaması başlatıldı. Dolayısıyla böyle bir şeyi kaldırmayı düşünmüyoruz. Aksine bunun, daha objektif kriterlerle nasıl herkesi ikna eder şekilde yapılır, o doğrultuda Başbakanlığın talimatı var. Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması devam edecektir. Üzerinde durduğumuz konu, daha objektif kriterler içerisinde mülakat bölümünün yapılması, Sözleşmeli öğretmen devam edecek.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. zaten öğretmenlere mülakat gelince mülakat torpil oldu değil mi 2014 temmuzdan beri orman mühendislerine de mülakat ile alım yapıldı burda torpil yok öğretmenlere gelince torpil var biraz samimiyet adalet ya bizim ne suçumuz var azınlığız diye mi bunlar görmezden duymamazlıktan geliniyor zaten alım yok koskoca 1 yılda 2016 yılında 10 kadro verildi bize mülakat yapıldı 9 kişi alındı 2017 yılını yarıladık hala alım yok neden niçin alımlar merkezi olsun mülakatlar olmasın iyi bir sayıda alım istiyoruz mülakatsız artık…!!!..!?!

  2. Sözleşmeli öğretmen statüsünün ben eskiden beri bir eğitimci olarak savunucularındanım. Nedenine gelince; alanda olduğumdan dolayı bu sistemin bazılarının (Bilhassa eğitim alanında faaliyet gösteren sendikaların) istemezük.. bağrışlarına pabuç bırakılmayarak eğitime bir misyon,vizyon kısaca bir kalite kazandırılıp bunu sürekli kılmanın sözleşmeli personel rejiminden geçeceğine inanıyorum.Bir öğretmen düşünün ki kendisine teslim edilmiş bir bireyi ne kadar? hangi ölüde önce eğitebilmiş sonrada öğretebilmiştir? işte bu kıstaslar doğrultusunda sadece meb in çatısının altında yaşayan öğretmenler değil, aynı zaman da eğitim yöneticilerinin de (merkez-taşra-yurtdışı) sözleşmeli statüye kavuşması gerekir diye düşünüyorum. Saygılar.