Öğretmen

Beden Eğitimi, Resim, Müzik Öğretmenliği İçin 240 Binde Olma Şartı Var Mı?

2017 ÖSYS Kılavuzunda öğretmenlik programlarını tercih edecek adayların 240 bin başarı sırasında yer alması gerektiğini ancak Fen-Edebiyat Fakülteleri için böyle bir şart olmadığını dünkü haberimizde ifade etmiştik. Söz konusu haberimiz için TIKLAYIN.

Yani 240 bin başarı sıralamasında olmayan adaylar da öğretmenlik atamalarına kaynaklık eden bölümleri seçtikten sonra pedagojik formasyon alarak öğretmen olabileceklerdir. 

Beden Eğitimi, Resim, Müzik Öğretmenliği İçin 240 Bin Şartı Yok

Özel yetenek sınavlarıyla öğrenci alınan öğretmenlik bölümlerinde de 240 bin başarı sırası şartı yer almamaktadır. Üniversitelerin sınav ilanlarını incelediğimizde YGS puanıyla ve her üniversitenin belli bir taban puan şartına (150,180,200,250 puan gibi) bağlı olarak öğrenci aldığını görmekteyiz. ÖSYS Kılavuzunda yer alan öğretmenlik programları LYS puanıyla tercih edilebilirken özel yetenek sınavlarıyla öğretmenlik programı okumak isteyenler yine YGSpuanlarıyla başvuru yapabileceklerdir. 

Kamupersoneli.net Notu: Öğretmenlik programları tercihinde başarı sıralaması getirilmişse uygulamada birlik açısından tüm öğretmenlik alanlarında aynı yöntem benimsenmelidir. 240 bin başarı sıralaması, atama bekleyen öğretmen adayı sayısını etkilemeyecek olup yine on binlerce öğretmen adayımız olacaktır. MEB’in ihtiyaç duyduğu sayıda öğretmenin yetiştirilmesi yani öğretmenlik programlarının kontenjanlarının düşürülmesi daha isabetli olacaktır. Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Açık Öğretim Fakültesi gibi öğretmen yetiştiren fakülteler birleştirilmelidir, öğretmenlik programları tek fakülte etrafında şekillenmelidir. 

Bir Yorum

  1. Çok gereksiz olmuş zaten eğitim fakültesi sıralaması o kadar düşmüyor ki vakıf üniversiteleri için yine sorun yok keza tıp hukukta o kadar düşmüyor iş olsun diye yapılmış beyhude bir şey. Eğer sınır koyacaksan köy eğitime 120 bin sınırını hukuka 80 bin sınırını mühendisliklere 100 bin sınırını bı işe yarasın. Ayrıca fen edebiyat fakülteleri kapatılsın sadece 10 üniversite ile sınırlandirilsin işsiz yetiştirmekteb ve hayatı 5-6 yıl erteletmekten başka bir şey yapmıyorlar Hasan sabbah gibi sahte cennet vaat ediyor okuyanlara okul bitince millet sürünüyor. 300 bin sırlama ile girilen bölümden bilim adamımi çıkar fakültenin amacı akademisyen yetiştirmek millet Bir şey bilmeden Girip daha da çok bilmeden mezun oluyor. Komik ya çok komik

  2. Neden sadece öğretmenliklerde kontenjan azalmasına gidiliyor ki diğer tüm bölümlerde kontenjan azalmasına gidilmelidir

  3. http://www.kamupersoneli.net/ogretmen/240-bin-basari-siralamasinda-olmayanlar-ogretmen-olamayacak-mi-h30453.html
    bu haberinize de yorum yazmıştım zeki bey maalesef yöke rağmen bu kurala uyulmuyor beden eğitimi öğretmenliği için baraj 150-180 hala, 180 puan alan bir kişi ne 240 bini bir milyon 240 bine giremez bu kişi nasıl öğretmenlikte bir bölümü okuyabilir olacak şey değil, durum zaten ortada mezun olduktan sonra bu kişiler başta kpss olmak üzere tüm sınavlarda zorlanacak buna dur denilmezse onbinlerce atanamayan öğretmen adayı demek bu kesinlikle katılıyorum size.

  4. bu arada yeni müfredata göre yeni adı beden eğitimi ve spor olmuş önemli olan yeni ad bulmak değil nasıl öğretmen olunduğuna bakmak

  5. müzikte 240 bin olur mu o zaman o yetenek sınavı var tarih öğretmenliği okuyacak bişrine tarih yeteneğin varmı diye soruyporlar mı çok saçma :)