Öğretmen

Bundan Sonra Öğretmenler de Karne Alacak

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, ‘Samsun Maarif Hareketi’ adını verdikleri yeni uygulamayla milli eğitim müdürlerinin, okul müdürlerinin ve öğretmenlerin de bundan sonra karne alacağını açıkladı.

Bu yeni uygulamayla yöneticilerin performanslarının da değerlendirileceğini söyleyen Esen, kendisinin de karne alacağını, böylelikle eğitimcilerin performanslarının kamuoyu tarafından görüleceğini ifade etti.

Yeni uygulama hakkına, Esen: “Maarif; bir davadır, bir sevda işidir. Bunun için topyekun tüm okul ve kurumlarımızdan harekete geçiyoruz. Proje kapsamında ilk olarak okul müdürlerimizle önümüzdeki 3 yılın planlamasını yapacağız. Her ay bu vizyonu, okul müdürlerimizle yapacağımız grup toplantılarıyla test edeceğiz. En sonunda yapılan tüm çalışmaları performans denetimine tabi tutacağız.

Öğrencilerle birlikte her Haziran ayında okul ve kurumlarımıza karne vereceğiz. Bundan böyle okul müdüründe karnesi olacak, öğretmenler odasının da karnesi olacak, milli eğitim müdürlerinin de karnesi olacak. Başta şahsım olmak üzere her yıl bu topluma hesap vereceğiz. Ne kadar geliştik veya ne kadar geliştirdiğimizi açık ve net bir şekilde toplumla paylaşmış olacağız.

Bir başarı yakalamak istiyoruz. Özellikle ilk adımın 100. yılında yani 2019 yılında ilk sonuçlarını alacak şekilde bir başarı hikayesi yazmak istiyoruz. Sürdürülebilir ve hesap verilebilirliğinin sağlandığı bir proje olacak. Şimdiden tüm okul ve kurumlarımızın hazırlıklarını yapmalarını istiyoruz” dedi.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum