Öğretmen

Devlet Bahçeli'den Flaş KPSS , Mülakatlar ve Sözleşmeli Öğretmen Çıkışı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli :” OHAL ile 2011 ‘de kaldırılan sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına tekrar geçilmiştir.  Geçtiğimiz Ekim ayında 18 bin 500 sözleşmeli öğretmen ataması yapılmıştır.

30 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI GÜNDEMDEDİR

Önümüzdeki Şubat ayında ise 30 bin öğretmenin ilave ataması gündemdedir. Bize göre atanamayan bir tek öğretmen kalmamalıdır. Öğretmen sayısındaki azalma da gündeme alındığında atanamayan öğretmen sorunu bütünüyle çözülmelidir. Fakat sözleşmeli öğretmenlerin mülakat sistemiyle alınması, KPSS’den yüksek puan alan çok sayıda öğretmenlerimizi mağdur etmiştir.

MÜLAKATLAR SIRASINDA SORULAN SORULAR GAYRİ CİDDİ VE MAHSURLUDUR

 Mülakat sırasında sorulan soruların gayri ciddi ve siyaset yoklanması oldukça mahsurludur, infiale yol açmıştır. Öğretmen alımlarında kayırmacılığın yapılması, okul müdürlerinin mülakatla belirlenmesi torpilli olanların öne çıkması Milli Eğitim sistemini derinden yaralayacaktır.Sözleşmeli öğretmenlik güvencesiz bir sistemdir, parti olarak sözleşmeli öğretmenlerin daimi kadrolara geçirilmesini , teftiş sisteminin tek çatı altında toplanmasını, rotasyondan kaynaklı sorunların bitirilmesini, özür grubu tayinleriyle ilgili sorunların çözülmesini, ek ders ücretleriyle eğitim ve öğretmen tazminatlarının yükseltilmesini, eğitime hazırlık ödeneklerinin arttırılmasını, öğretmenlerin 3600 Ek göstergeye kavuşmalarını, terfi sisteminin liyakat ve başarıya göre yapılmasını, Milli Eğitimde yargı kararlarına kesin kez uyulmasını, emekli öğretmenlerin beklenti ve taleplerine kulak verilmesini, öğretmenlik mesleğinin itibar ve saygınlıklarının hak ettikleri seviyelere getirilmesini bekliyor, istiyor, bunun gerçekleşmesi için tüm gücümüzle çalışacağımızı ilan ediyorum.”

 

Bir Yorum

  1. neyini destekliyosun,başbakanla konuşupta 60 bin öğretmen atanmasını istiyoruz diyipte diretmiş miki?sy bahçelinin dediğini herkez yapıyor