Öğretmen

Eylül Öğretmen Ataması 15 Bin Mi, 25 Bin Mi, 30 Bin Mi?

 Öğretmen adaylarının merakla beklediği Eylül öğretmen atama sayısı yavaş yavaş netleşiyor. En son 15 bin öğretmen alınacak diye açıklama geldi ama sözleşmeli öğretmen atamasının yanı sıra kadrolu alım da olursa sayı 25-30 binleri bulacaktır.

Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ: “O öğretmenlerin öğretmenlik lisansları iptal olmuştur. Açığa alınan öğretmen sayısı artı bir de bu özel okullar devlete geçtikten sonraki ihtiyaç olan öğretmen sayısı kadar öğretmen alınacaktır. Bu da 20 binin üzerinde bir rakam demektir, ilerleyen süreçte bu rakam kesinleşecektir.”

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN: “Bizim için 20 bin, 30 bin öğretmen açığı diye bir şey söz konusu olmaz. Biz şu anda bunlarla ilgili hemen Milli Eğitim Bakanlığımız zaten şu anda bir imtihan yapıyor ve bu imtihanla birlikte de yaklaşık bu 25 bin, 30 bin öğretmen alımını yapacak ve bu öğretmenlerle birlikte bu zaten tamamen kapatılacaktır”

Başbakan Binali YILDIRIM: “Şu anda zannediyorum 20 binin üzerinde, 23 bin civarında öğretmen açığa alındı. Dolayısıyla ders sezonu da geliyor, okullar açılacak, öğretmen ihtiyacı var. Bu yüzden 15 bin öğretmen alınması konusunda Bakanlar Kurulu’nda bir karar aldık ve Milli Eğitim Bakanına gereğini yapması talimatını verdik.”

 

DEĞERLENDİRME:

1) Bir ay öncesine kadar Eylül dönemi öğretmen ataması olmayacak denilmişti sürekli. Olağanüstü şartlar oluştuğu için öncelikle Eylül ataması kesinleşti.

2) Sözleşmeli öğretmenlik sistemiyle birlikte mülakat da getirildi. Dolayısıyla bundan sonra kadrolu alım yapılıp yapılmayacağı belli değil.

3) Meslekten atılanlar kadrolu olduğu için yerine de kadrolu bir atama yapılabilir.

4) Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25-30 bin sayısını ve Eylül ve Şubat için kullanmış olabilir. Başbakan Yıldırım ise Eylül atamasını 15 bin olarak açıkladı. Yukarıdaki üç açıklamayı birleştirdiğimizde Eylül’de 15 bin, Şubat’ta 10-15 şeklinde bir sayıya ulaşılabilir.

5) Başbakan Binali Yıldırım, 15 bin atamayı kadrolu için kullanmışsa ve MEB görevden atılacakların yerine kadrolu düşünüyorsa Eylül’de 10-15 bin de sözleşmeli atama düşünülebilir. Bu da Eylül dönemi için 25-30 bin edecektir.

6) Kalkınmada öncelikli bölgelere sözleşmeli öğretmen ataması planlandığından diğer bölge ve şehirlere de kadrolu bir atama planlanmış olabilir. Yani temennimiz ve beklentimiz Eylül döneminde önce kadrolu, ardından sözleşmeli öğretmen alımlarının yapılmasıdır.

7) Şubat döneminde sadece sözleşmeli bir atamanın yapılacağını düşünmekteyiz çünkü özür grubu tayinlerinde Batı bölgelerine öğretmen gideceği için Doğu ve Güneydoğu’ya sözleşmeli atama olacaktır. 

 

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları Kamupersoneli.Net’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kamupersoneli.Net tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Bir Yorum

  1. Yetkililer sesimizi duyun.şu mülakat işini kaldırın bu alımların adil bir alım olacağını düşünmüyoruz.