Öğretmen

İşte MEB'in Tartışılan Rehber Öğretmenlik Taslağı

MEB Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri  yönetmeliği yeni taslak için hazırlıklar sürüyor, ilgili yönetmelikte son aşamaya gelindiği ifade ediliyor. 

‘Rehber Öğretmenlerin çalışma saatleri arttırılacak mı, rehber öğretmenlere nöbet ve ders görevi verilecek mi, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri birimi Rehberlik Hizmetleri olarak değişecek mi?’ sorularının karşılığı yeni açıklanacak taslakta belli olacaktır. 

MEB Müsteşarı da yaptığı açıklamada: “Son günlerde medyada rehber öğretmenlerimizi yanlış bilgilendiren provakatif haberler gördüm. Bakanlığımız bütün öğretmenlerimizin en verimli çalışabilecekleri ortamları oluşturabilmek için yoğun bir mesai içinde. Bütün öğretmenlerimiz bizim için ikame edilmesi imkansız katkılar veriyor. Hepsine müteşekkiriz.

Yasal düzenlemelerimiz asla bu çalışma ortamını bozucu olamaz. Tersine huzurlu ve verimli bir çalışma ortamı oluşturmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizi bütün yönleri ile ele alan, bilgi düzeyleri kadar ahlak ve kişilik gelişimlerini önemseyen bir eğitim vazgeçilmezimizdir. Rehber öğretmenlerimiz ile ilgili yönetmeliğimiz bütün paydaşlarımızın ve öğretmenlerimizin görüşü alınarak hazırlandı. Son halini önümüzdeki günlerde yine öğretmenlerimiz ve paydaşlarımızla tartıştıktan sonra onaya sunacağız. Amacımız öğrencilerimizin ihtiyaçlarına cevap veren etkin ve çağdaş bir rehberlik sistemi oluşturmak.” cümlelerine yer vermişti.

Bir Yorum