Öğretmen

Karşılaştırmalı Öğretmen Atama Kontenjan Değerlendirmemiz

2017 yılı Şubat öğretmen atama takvimi ve kontenjanları belli oldu. Ön başvurular Mart’ta. Mülakatlar da 13 Mayıs’ta sona erecek.

Atama tarihi ve göreve başlamalara ilişkin tarih henüz belli değil. Öğretmen atama kontenjanlarını Ekim’deki 15 bin sayısına göre değerlendireceğiz. Bu atama döneminde 5 bin daha fazla öğretmen atanacaktır.

2017 Mart Öğretmen Kontenjanlarında Dikkat Çekenler

  1. Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alanına Ekim’de 55 kontenjan verilirken Mart döneminde kontenjan verilmemiştir.
  2. Sağlık Hizmetleri ve Sağlık Bilgisi derslerine Ekim’de 50+15 kontenjan verilirken bu atama döneminde kontenjan ayrılmamıştır.
  3. Yeteri kadar mezun olmayan alanların kontenjanları düşürülmüştür. Örnek: Arapça alanı Ekim’de 358 iken 43’e düşmüş. Özel eğitim alanı kontenjanı 432’ye düşmüş.
  4. Bazı alanların kontenjanları Ekim’e göre daha az verilmiş. Örnek: Matematik alanı Ekim’de 375 iken 343’e düşmüş. Sınıf öğretmenliği 3570’e düşmüş.
  5. Bazı alanların kontenjanları da Ekim atamasına göre belli oranlarda artış göstermiştir. Örnek: Beden Eğitimi, Bilişim Teknolojileri, Fen ve Teknoloji, Din Kültürü, İngilizce, İlköğretim Matematik, Okul Öncesi, Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı.

Zeki KARA | KAMUPERSONELİ.NET  ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Özel eğitimde 1800 mezun var bu kontenjanın mezun sayısıyla alakası olduğunu düşünmüyorum. MEB norm fazlası öğretmenleri yerleştirmek için bile bile Özel eğitimi ihmal ediyor.

  2. l vatandaşlık bilincine sahip, ülkesini seven, koruyan, ilke ve ideallerini savunan bireyler için eğitim şart. bu da coğrafya, siyaset, tarih, vatandaşlık, ekonomi, sosyoloji,…vb. dersleri içerisinde barındıran büyük bir öneme sahip sosyal bi̇lgi̇ler dersinden geçiyor.