Öğretmen

MEB 20 Bin 127 Öğretmen Alımı Ön Başvuruları Başladı

SÜREÇ BAŞLADI !

17 Şubat 2017 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20 bin 127 öğretmen ataması için atama takvimi ve kontenjan dağılımı açıklanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin 127 öğretmen alımı bilindiği gibi sözleşmeli olarak gerçekleştirilecek. 

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli 20 bin 127 öğretmen alımı için ön başvuru süreci bugün itibari ile başladı. Öğretmen adayları aşağıda kamupersoneli.net olarak paylaştığımız link üzerinden başvurularını yapacaklar. Başvurularda adaylardan istenilen şartları taşımaları ve gerekli evrakları bulundurmaları isteniyor. Başvuru şartları ve gerekli belgelerin neler olduğunu aşağıda paylaştığımız “başvuru kılavuzu”ndan öğrenebilirsiniz. 

Ayrıca 20 bin 127 sözleşmeli personel alımında öğretmen adaylarının sözlü sınavlardan sonra itiraz hakları olacak. Aday öğretmenler itiraz 8.1. Sözlü sınav sonuçlarına, sınav merkezi olan il millî eğitim müdürlüğü aracılığıyla sınava girdiği sözlü sınav komisyonuna itiraz edilebilecektir.

MEB öğretmen atamaları ise bilgisayar ortamında gerçekleştirilecek. Atama sonuçları ise Bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.