Öğretmen

MEB 20 Bin 127 Öğretmen Ataması Mülakat Süreci Devam Ediyor

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin 127 öğretmen ataması yapılacağını duyurmuştu. Milli Eğitim Bakanlığının duyurusunun ardından ön başvurular 15 Mart 2017 ile 21 Mart 2017 tarihlerinde yapıldı. Söz konusu öğretmen atamalarına ilişkin mülakat süreci devam ediyor. Mülakat süreci hakkında tüm detayları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

ÖĞRETMEN ATAMASI MÜLAKAT SÜRECİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 28 Mart 2017 tarihinde ön başvuruları onaylanan adayların mülakat yeri bilgilerini açıkladı. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) gerektirmeyen branşların sözlü sınavları 3 Nisan 2017 ile 7 Nisan 2017 tarihleri arasında yapıldı. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) gerektiren branşlar için ise sözlü sınavlar 24 Nisan 2017 ile 13 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılıyor. 

MÜLAKAT SONUÇLARINA İTİRAZLAR NASIL YAPILACAK?

Aday öğretmenler sözlü sınav sonuçlarına sınav merkezi olan il millî eğitim müdürlüğü aracılığıyla sınava girdiği sözlü sınav komisyonuna itiraz edilebileceklerdir. Yapılan itirazlar sözlü sınav komisyonu tarafından değerlendirilecektir. Değerlendirilen itirazlar olumlu veya olumsuz olarak ilgililere bildirilecektir. 

Mülakatlarda başarılı olan aday öğretmenlerin atama işlemleri tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puan üstünlüğüne göre elektronik ortamda yapılacaktır. Yapılan atama işlemlerinin sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün resmi web adresi üzerinden duyurulacaktır.

Kamupersoneli.net – ANKARA