Öğretmen

MEB 20 Bin Öğretmen Alımı Mülakat Sonuçları Açıklandı, Şimdi Ne Olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuru ile 20 bin 127 sözleşmeli öğretmen alımı mülakat sonuçlarının açıklandığı ifade edildi. MEB tarafından mülakat sonuçlarının açıklanmasından sonraki süreç öğretmen adayları tarafından merak ediliyor.

MÜLAKAT SONUÇLARINDAN SONRA Kİ SÜREÇ 

Kamupersoneli.net olarak öğretmen adaylarının mülakat sonuçlarından sonra izlemesi gereken yolları ve bu süreçte onları neler beklediğini paylaşıyoruz. İlk olarak mülakat sonuçlarının açıklanmasının ardından itiraz dönemi başlayacaktır. 

Aday öğretmenler sözlü sınav sonuçlarına sınav merkezi olan il milli eğitim müdürlüğü aracılığıyla sınava girdiği sözlü sınav komisyonuna itiraz edilebileceklerdir. Yapılan itirazlar sözlü sınav komisyonu tarafından değerlendirilecektir. Değerlendirilen itirazlar olumlu veya olumsuz olarak adaylara bildirilecektir. Ayrıca öğretmenlerin atama süreçlerine ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin yer değiştirme ve atama takvimi yayımlandı. Yayımlanan takvimde mülakat sonuçlarının açıklanmasından sonra gelen süreç paylaşılmıştır. 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA SÜRECİ

Sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin; sözlü sınav sonuçlarına itiraz 22 Mayıs 2017 ile 26 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılacak. İtirazlar 30 Mayıs 2017 tarihinde sonuçlandırılacak. Kesin sonuçlar ise 5 Haziran 2017 tarihinde açıklanacak. Öğretmenlerden 10 Temmuz 2017 ile 17 Temmuz 2017 tarihleri arasında kurum tercihleri alınacak. Atama sonuçları ise 19 Temmuz 2017 tarihinde açıklanacak. 1 Ağustos 2017 tarihinde ise kararnameler gönderilecek.