Öğretmen

MEB 20 Bin Sözleşmeli Öğretmenlik Tercih Başvurularına İlişkin Atama Ekranı Açıldı !

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmenlik tercih başvurularına ilişkin atama ekranı açıldı ve tercihler başlamış oldu. Tercih başvuruları ise 17 Temmuz 2017 tarihine kadar devam edecektir. Konu ile ilgili olarak öğretmen adaylarının tercihlerine ilişkin atama sonuçları 19 Temmuz 2017 tarihinde açıklanacaktır. 

KPSS puanına göre sözlü mülakata çağrılan adaylar sözlü sınavda aldıkları puana göre atanacaklar. 2017 yılı sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları 17 Mayıs 2017 tarihinde açıklanmıştı. Sonuçların açıklanmasının ardından oluşan sıralamalar, branş bazında mülakat sıralamaları ise hala açıklanmadı. Öğretmen adayları mülakatlardan aldıkları puanlar ile tercihlerini yapacaklardır. 

TERCİH BAŞVURULAR

Tercihlere ilişkin atama ekranının açılması ile öğretmen adayları okul tercihlerinde bulunacaklar. Konu ile ilgili olarak kadrolu öğretmen atamalarında adaylara 40 tercih hakkı veriliyordu. Ancak sözleşmeli öğretmen atamalarında adaylara sadece 20 tercih hakkı verildi. 

Okul tercihleri ise 17 Temmuz 2017 tarihinde sona erecek. Tercihlerin bitmesinin ardından sonuçlar 19 Temmuz 2017 tarihinde açıklanacak. 

Bir Yorum

  1. ya arkadaşlar ben başvuru ekranına giriyorum fakat sözlü sınavdan 60 ve üzeri alamadığınız için tercih yapamazsınız diyor bu ne demek benmi çok cahil kaldım. tercihler yeni olacakken sözlü sınav ne demek?

  2. benimde sözlü sınav diyor tercih yapmadan bu neyin sözlüsü ya