Öğretmen

MEB, 6 Beklentiden Hangisini En Erken Karşılayacak?

Öğretmenlerin sene başı seminerleri 5-15 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Okullar da 18 Eylül’de açılacak. MEB’den beklentiler yüksek. Bu haberimizde talep ve beklentileri aktaracağız.

1- İlk Atama: Öğretmen adayları ilk atama ilanını beklemektedir. Mülakatla ilgili düzenleme mi bekleniyor yoksa Maliye onayı mı bekleniyor bilemiyoruz ama adaylar atama ilanının bir an önce verilmesini istiyor.

2- Alan Değişikliği: Diplomaya dayalı alan değişikliği sürekli konuşuluyor. Zaman zaman da sendikalar veya bazı sitelerden yapılacağı müjdesi verilmektedir ancak şu ana kadar resmi bir takvim verilmiş değil.

3- İkinci İl içi ve İl Dışı Atama: Yer değiştirmek isteyenler ikinci il içi ve ikinci il dışı ataması talebinde bulunmaktadır. Bu talep de MEB’in masasında bulunmaktadır.

4- İl ve İlçe Emri: Özür grubu atamalarında yer değiştiremeyen öğretmenler de bir çözün beklemektedir. İl ve ilçe emrine atanmak isteyen öğretmenler MEB’e baskısını sürdürürken MEB’de konuyla ilgili değerlendirme yapmaktadır.

5- Zorunlu Hizmet Affı: Zorunlu hizmeti olan veya zorunlu hizmetini yapmakta olan öğretmenlerin bir af beklentisi var ancak şu ana kadar bu talebe yönelik bir çalışma yoktur. 

6- Sözleşmeli Öğretmene Eş Durumu Hakkı: Sözleşmeli öğretmenlikte 4+2 çalışma şartı vardır. Yani dört yıl sözleşmeli çalışanlar, iki yıl da kadrolu çalıştıktan sonra başka yere tayin isteyebilecek. Eşlerin her ikisi de sözleşmeli öğretmen olanlara yönelik bir çalışma yapılmaktadır. 

Özetle; Hem atama bekleyen öğretmenler hem de atanmış öğretmenlerin MEB’den talepleri vardır. Yaz dönemi takvimine göre il içi, il dışı, özür grubu atamaları tamamlandı. Yönetici atamaları da bayram sonu gerçekleştirilecek. İl içi, il dışı ve özür grubu talepleri için yönetici atamalarının tamamlanması gerekecektir. Sınırlı bir il içi, il dışı, özür grubu tayinlerinin tekrar açılması mümkün gözükmektedir ancak önceliğin özür grubu tayinlerinde olduğunu söyleyebiliriz.  Alan değişikliği olursa da kapsamının nasıl olacağı belli değildir. Alan değişikliği kısa vadede yapılacak beklentisi var ama haberlere temkinli yaklaşmak lazım. 2017 KPSS puanıyla da öğretmen alımını bekleyen adaylar için de inşallah ilan tez zamanda verilir. Zorunlu hizmet affına yönelik de orta vadede bir adım atılması mümkün çünkü sözleşmeli öğretmenliğin getirilmesiyle birlikte kadrolu öğretmenlerin zorunlu hizmet durumları da birkaç yıl sonra ortadan kalkmış olacaktır. Sözleşmeli öğretmenlerin eş durumu hakkına yönelik de kısa vadede adımlar atılacağını düşünüyoruz.

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Ek atama bekleyen öğretmenlerin beklentisini haber yapar misiniz şimdiden çok teşekkürler

  2. lutfen sesimizi sağlık bakanlığına duyurun yapılması gerek olan 5 bin ek atamanın ilanı bir an önce yapılması lazım yeni sağlık bakanından personel alımıyla alakalı hic ses cıkmıyor onca insan bu ek alamı bekliyor.

  3. Ek atama olacak cok az kaldi.bu gerceketen kacmayin ve bunu da haber yapin.ogretmenler en kisa zamanda #ON BIN EK ATAMA#bekliyorŕ