Öğretmen

MEB'den Sözleşmeli Öğretmenlik Başvuru Şartları ile İlgili Açıklama

Geçtiğimiz günlerde MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alacağını açıkladı. Sözleşmeli Öğretmenlik Başvuru Kılavuzu da geçtiğimiz günlerde MEB tarafından  açıklandı. Sözleşmeli öğretmmenlik başvurularının 2 aşamalı olarak yapılacağı belirtildi.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi gerektirmeyen branşlar için başvurular,8 Ağustos 2016 tarihinde başladı ve 11 Ağustos 2016 günü sona erecek.Adayların sözlü sınava girecekleri yerler ise 12 Ağustos 2016 tarihinde ilan edilecek.

Öğretmenlik Alan Bilgisi gerektiren branşlar için başvurular ise, 5 Eylül-8 Eylül 2016 tarihleri arasında yapılacak. 

Sözleşmeli Öğretmenlik Başvuru Şartları yayımlanmış olmasına rağmen, başvuru yapacak adayların aklında başvuru  şartları ile ilgili soru işaretleri var hala.

Bu soru işaretlerinin giderilmesi için, MEB 10 Ağustos 2016 tarihinde web sayfası üzerinden sözleşmeli öğretmenlik başvuru şartlarına ilişkin açıklama yaptı.

İşte o açıklama

Sözleşmeli Öğretmenliğe Başvuru ve Atama Duyurusunun “1. Başvuru Şartları”  başlıklı 1.8 maddesinde “ 657 sayılı Kanun’un 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli olarak çalışmakta iken sözleşmeleri feshedilenler bakımından, başvuru tarihinin son günü itibarıyla bir yıl bekleme süresini tamamlamış olmak.” denilmektedir.

Ancak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında “öğretmen” unvanlı pozisyonlar hariç diğer unvanlı pozisyonlarda çalışmakta iken sözleşmeleri feshedilenler, öğretmen unvanlı pozisyonlara atanmalarında unvan değişikliği kapsamında değerlendirileceğinden bir yıllık bekleme süresine tabi tutulmadan  2016 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında atanacağı alan için puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121) itibarıyla 50 ve üzerinde puan almış olmak kaydıyla diğer şartları da taşımaları halinde sözleşmeli öğretmenliğe başvuruda bulunabileceklerdir.

Kamu kurum ve kuruluşlarında “öğretmen” unvanlı pozisyonda çalışmakta iken sözleşmeleri feshedilenlerin ise başvuru tarihinin son günü itibarıyla bir yıl bekleme süresini tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Kamupersoneli.net