Öğretmen

MEB Sözleşmeli Öğretmen Alımı İçin Başvuru Kılavuzu Yayımlandı

 Sözleşmeli Öğretmen Alımı İçin Başvuru Kılavuzu Yayımlandı

 Milli Eğitim Bakanlığı’nın sözleşmeli öğretmen alımı için öğretmen adaylarının kılavuz bekleyişi sona erdi.

 Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Sn. Yusuf Tekin , Sözleşmeli öğretmen alımı ile ilgili başvuru kılavuzunun bugün (5 Ağustos) yayımlanacağını dile getirmişti.

Dün bir televizyon kanalında sözleşmeli öğretmen alımı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Sn. Yusuf Tekin, Öğretmen alımı ile ilgili rakamı da söyledi.  Milli Eğitim Bakanlığı ilk etapta 15 bin sözleşmeli öğretmen istihdamı yapacak. Söz konusu alımlar ile ilgili Yusuf Tekin. “8 Ağustos tarihi itibarıyla sözleşmeli öğretmen adaylarımızdan ön başvuruları alacağız. Sözleşmeli öğretmenliğe başvuranlar için ülke genelinde 18 sınav merkezinde mülakat merkezleri kuruldu.” demişti.  

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ataması yapılacak öğretmenler 4 sene boyunca aynı yerde görev yapacak. 4 senenin sonunda kadro alma imkanına sahip olacak sözleşmeli öğretmenler , kadro aldıktan sonra 2 sene daha aynı yerde görev yapmak zorunda olacaklar. 

 

Bir Yorum

  1. 2014 puanı ile sözleşmeli öğretmenliğe başvurabiliyor muyuz? Sadece 2016 kpss puanı mı geçerli ? Lütfen bir bilgi verebilir misiniz? Kılavuzda belirtilmemiş