Öğretmen

MEB Tarafından Öğretmenlere Yeni Ödül Sistemi Getiriliyor

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), öğretmenlere yönelik “uzman” ve “başöğretmen” gibi kariyer basamaklarına göre, yeni bir ödül sisteminin öngörüldüğü modelin hayata geçirilmesi için çeşitli alternatifler mercek altına alındı. 

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. Semih Aktekin açıklamasında Öğretmen Strateji Belgesi’nin öğretmenlik mesleğini üniversiteye girişten itibaren ele alıp, mevcut öğretmenlerin hizmet içi eğitimlerini emekliliklerine sürdürmeleri çerçevesinde planlayan bir yaklaşımla hazırlandığını ifade etti.

“YETERLİKLER BELİRLENDİ”

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin açıklamasında Öğretmen Performans Değerlendirme Sistemi’nin oluşturulması için öncelikle bir öğretmende bulunması gereken bilgi, beceri ile tutum ve değerleri içeren mesleki genel yeterliklerini belirlediklerini vurguladı. Ayrıca Semih Aktekin açıklamasında “Taslak metnimizde bir öğretmende var olması gereken yeterlikler belirlendi. Bu metin, sayın Bakanımız İsmet Yılmaz’ın onayının ardından kamuoyuna ilan edilecek.” ifadelerine yer verdi.

Öğretmen değerlendirme sınavı hakkında da açıklama yapan Semih Aktekin “Bu performans değerlendirmesi, 4 yılda bir yapılması düşünülen sınav ve diğer çoklu değerlendirmelerin birlikte ele alınmasıyla yapılacak.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin kariyer basamakları hakkında Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin şu ifadeleri kullandı;

“PERFORMANSINA BAKILACAK”

“Öğretmenlerin kariyer basamaklarıyla ilgili farklı alternatifler üzerinde çalışılıyor. Hazırlanacak nihai taslakla ilgili Maliye Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı gibi ilgili kurumlarla görüşülerek son hali verilecek. Bakanlığımızın daha önceki uygulamasında uzman ve başöğretmen gibi kariyer basamakları var. Güncellenip geliştirilecek olan yeni modelde, bu unvanlar belli bir süreliğine geçerli olacak. Diyelim ki bir öğretmenimiz, uzman veya başöğretmen oldu, bu unvanı ilgili performans kriterlerini koruduğu sürece devam ettirecek. Her yıl, öğretmenlerimizin performansına tekrar bakılacak.”

Kamupersoneli.net – ANKARA