Öğretmen

MEB Uzman Öğretmenlik Projesinden Vazgeçti

Milli Eğitim Bakanlığı Uzman Öğretmenlik Sisteminden Vazgeçti . Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 23 Mayıs’ta TBMM’e sevk edilen kanun tasarısında bir çok mühim konu yer alıyor. Uzman öğretmenlik sistemi, Hüseyin Çelik zamanında gündeme gelmiş ve büyük bir gündem oluşturarark yürürlüğe girmişti. Sistem çerçevesinde öğretmenlere uzman ve baş uzman gibi ünvanlar verilecek ve öğretmenler için kariyer sisteminin temelleri atılmış olacaktı. Fakat uzman ve başöğretmen olabilmek için sınava girmiş olmak sayılıyordu, ayrıca bu ünvanları alan öğretmenlerin görev ve mevkilerinde herhangi bir değişiklik meydana gelemmişti.

5 sene aradan sonra Anayasa Mahkemesi knundaki hizmet içi eğitime puan veren maddeler hakkında iptal kararı aldı ve hükümetin düzenlemeye gitmesi için 1 senelik süre verildi. İptal kararı’da 18 Mart’da Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın konudan vazgeçtiğini ve üzerine gitmediğini herhangi bir kanun tasarısında ilgili maddelerin geçmemesinden anlayabiliriz. Görünen o ki öğretmenler için kariyer sistemi geliştirme yönündeki projeden tamamiyle vazgeçildi. İsmet Yılmaz’ın öğretmenler için neler yapacağını ise zaman gösterecek. Öncelikle atama bekleyen öğretmenlerin dertlerine bir nebze çare olunması bekleniyor.

Kamu haberleri, gündem haberleri, son dakika haberleri, gündemden gelişmeler , meb personeli haberleri ve daha fazlası kamudan haberlerin merkezi kamupersoneli.net adresinde.

Kamupersoneli.net | Ankara 

Bir Yorum

  1. Yıllardır uzman öğretmenlik adı altında odönen ve diger öğretmenlerin alamadığı paralar ne olacak.